20grameUlei de floarea soarelui(5 linguri, sau unt topit)
1gramSare de bucatarie(un praf de sare)
Etape
Pentru prepararea clatitelor americane ai nevoie de o tigaie teflonata si 3 boluri.
Intr-unul din boluri cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Acest pas are rolul de a aera faina si de a o combina foarte bine cu praful de copt si bicarbonatul, altfel nu vor creste clatitele uniform.
Adauga zaharul peste faina si amesteca.
Separa albusurile de galbenusuri si pune-le separat, in celelalte doua boluri.
Bate galbenusurile cu mixerul cat sa se amestece foarte bine si sa creasca usor in volum.
Adauga peste galbenusuri laptele si uleiul si amesteca foarte bine.
Toarna galbenusurile peste faina si amesteca foarte bine cu mixerul sau cu telul pana cand se dizolva toate aglomerarile de faina.
Bate albusurile cu un praf de sare pana cand cresc in volum si au consistenta ferma.
Adauga albusurile peste compozitia de faina si oua, amestecand de sus in jos, usor, pana cand se inglobeaza total.
Compozitia rezultata nu este una lichida, ci densa.
Cu un servetel imbibat in ulei, sterge tigaia, apoi pune-o la incins.
Ia un polonic de aluat si toarna in mijlocul tigaii. Aluatul se va intinde singur pe toata suprafata tigaii, eventual, poti misca usor tigaia.
Cand apar bule pe suprafata clatitei, o poti intoarce pe partea cealalta.
Scoate clatitele americane astfel prajite pe o farfurie si serveste-le cu orice sirop mai dens, dulceata de orice fel, frisca, smantana, inghetata de vanilie, crema de ciocolata sau…simple.