Cornulete in doua culori
O reteta minunata de cornulete in doua culori, fragede si dragalase, cu descriere detaliata pentru preparare. Simple si de mare efect, cu aspect deosebit.
Portii Timp de preparare
24bucati 40minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 30minute
Portii Timp de preparare
24bucati 40minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 30minute
Ingrediente
Pentru foaia alba:
  • 250grame Faina de grau
  • 20grame Zahar
  • 125grame Untura de porc
  • 90ml Apa
Pentru foaia colorata:
  • 250grame Faina de grau
  • 4linguri Cacao
  • 25grame Zahar
  • 125grame Untura de porc
  • 90ml Apa
Pentru umplutura:
  • 150grame Miez de nuca
Etape
  1. Prepara doua aluaturi, unul alb, celalalt colorat cu cacao. Reteta practic este una singura decat ca se adauga cacao pentru aluatul colorat si putin mai mult zahar, deoarece foaia cu cacao este putin mai amaruie. Pentru prepararea aluaturilor, toate ingredientele trebuie sa fie reci.
Preparare aluat alb:
  1. Amesteca faina cu zaharul, adauga untura si framanta. Treptat, pune apa rece si framanta pana cand obtii un aluat moale si pufos dar maleabil. Nu este recomandat sa framanti mult, doar cat sa se combine ingredientele iar aluatul nu se mai lipeste de maini.
  2. Impacheteaza in folie alimentara si pune la rece, minim 30 minute.
Preparare aluat colorat:
  1. Realizarea aluatului colorat este identica cu cea a aluatului alb, cu deosebirea ca la inceput se amesteca foarte bine faina cu zaharul si cacao. Adauga untura, framanta, incorporeaza apa rece si framanta din nou pana rezulta un aluat maleabil. Depoziteaza minim 30 minute la rece.
Asamblare:
  1. Intinde cate o foaie rotunda din fiecare aluat dar cea colorata sa fie mai mica.
  2. Taie foaia de aluat alb cat si cel colorat, radial, ca pe pizza, astfel incat sa obtii triunghiuri.
  3. Triunghiurile colorate trebuie sa fie mai mici decat cele albe. Eu am masurat baza triunghiurilor, pentru ca nu am avut incredere in precizia mea vizuala iar pe cele colorate le-am facut cu circa un centimetru mai mici. Se poate realiza foarte bine si cu ochiul liber dar nu eram dispusa sa risc.
  4. Asaza triunghiurile colorate peste cele albe apoi intoarce-le invers, cu foaia colorata pe masa.
  5. La baza triunghiurilor pune cate o lingurita de umplutura si ruleaza.
  6. Pune cornuletele in tava pentru cuptor, captusita cu hartie de copt (nu tapetata cu faina pentru ca se poate lipi de foaia de cacao si se strica aspectul).
  7. Pune la copt pentru 30 minute la 190 grade C, in cuptorul incalzit.
  8. Dupa scoaterea din cuptor, cornuletele se pot unge cu sirop (de trandafiri am folosit eu) sau cu miere. Pot fi lasate ca atare, sunt delicioase in orice fel.