100grameUntura de porc(cu jumari; fara jumari, doar 50 g untura)
100grameSlanina de porc(afumata si cu usturoi))
1buc.Ceapa
1legaturaCeapa verde
1legaturaMarar
1legaturaPatrunjel
6buc.Oua
5grameSare de bucatarie(dupa gust)
2gramePiper negrumacinat (dupa gust)
Etape
Pune la fiert pulpa si inima de porc in apa cat sa le cuprinda, taiate bucati potrivit de mari, pentru a fierbe mai repede.
Taie ficatul cubulete mai mari.
Taie ceapa uscata marunt.
Pune la incins o cratita apoi adauga untura cu jumari sau simpla si slanina taiata fasii foarte subtiri si fara sorici.
Cand s-au topit, pune ficatul taiat si prajeste-l.
Cand este aproape gata, adauga ceapa uscata taiata marunt si caleste pana cand devine lucioasa, apoi pune deoparte, la racit.
Carnea fiarta lasa-o la racit apoi da totul prin masina de tocat, prin sita mare, inclusiv ficatul prajit cu ceapa.
Taie cat mai marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul, apoi adauga peste carnea tocata. Este mai bine sa fie taiate cu cutitul decat prin masina de tocat pentru ca se zdrobesc si isi pierd din aroma si aspect.
Adauga ouale, sareaza si pipereaza dupa gust apoi amesteca foarte bine.
Daca remarci ca este uscata compozitia si nu se leaga, poti adauga putina zeama in care a fiert carnea sau mai multe oua.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu folie alimentara doua forme de chec.
Pune compozitia in forme, preseaza si niveleaza bine, asa incat sa nu aiba goluri. Nu pune formele foarte pline, pentru ca isi mai lasa grasime si sa nu dea pe afara.
Pune la cuptor pentru 40 minute.
Scoate din forme cand s-a mai racit si taie-l felii cand s-a racit complet.