Drob Dukan
Portii Timp de preparare
8portii 40minute
Timp de gatire
60minute
Portii Timp de preparare
8portii 40minute
Timp de gatire
60minute
Ingrediente
  • 350grame Inima de vita
  • 500grame Inimi de pui
  • 250grame Limba de vita
  • 500grame Ficat de vita
  • 350grame Ceapa
  • 2legaturi Marar
  • 4linguri Tarate de ovaz
  • 2buc. Oua
  • 1/2lingurita Sare de bucatarie
  • dupa gust Piper negru
  • 1/2lingurita Cimbru uscat
  • 1/2lingurita Tarhon
Etape
  1. Spala si curata organele. Unele inimi de pui au mult sange inchegat in interior. Daca ai gasit chiar din acelea, taie-le pe jumatate si curata-le bine sau, mai rapid, preseaza puternic intre degete fiecare bucata in parte si va iesi sangele inchegat.
  2. Pune organele la fiert si hidrateaza tarata de ovaz in apa sau in zeama in care a fiert carnea. Pune suficient lichid pentru ca taratele vor absorbi si astfel, drobul nu va iesi uscat.
  3. Intre timp poti sa cureti ceapa sau mai bine il rogi pe sotul tau (sau sotia, dupa caz) sa o faca si tu iei o pauza.
  4. Limba trebuie curatata de pielita cat este inca fierbinte (asa am invatat insa eu am propria-mi metoda inspirata din repetatele esecuri de curatat acest organ prea fierbinte).
  5. Toaca toate organele, ceapa si verdeata cu ajutorul masinii de tocat prin sita mica.
  6. Adauga taratele hidratate, ouale, sarea, piperul, condimentele si amesteca-le bine pe toate.
  7. Pune compozitia intr-o tava la cuptor la 180 grade celsius, timp de 40 minute.