Fasole batuta
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
70minute
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
70minute
Ingrediente
  • 1kg Fasole boabefiarta
  • 2catei Usturoi
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 50ml. Ulei de floarea soarelui
  • 2buc. Ceapa
  • 50ml. Bulion de tomate
Etape
  1. Scurge fasolea fiarta de apa in care a fiert insa pastreaza o canuta de zeama, daca vei considera necesar sa adaugi ulterior.
  2. Pune boabele de fasole, usturoiul si sarea in mixerul de bucatarie si mixeaza, adaugand treptat si uleiul.
  3. Opreste mixerul cand ai obtinut o pasta fina, ferma dar cremoasa.
  4. Intr-o tigaie incinsa prajeste ceapa taiata felii, intr-o lingura de ulei.
  5. Cand devine lucioasa, adauga bulionul cu doua linguri cu apa. Amesteca si sareaza dupa gust.
  6. Pune fasolea batuta pe un platou, cu ceapa prajita pe deasupra si serveste intinsa pe o felie de paine proaspata, insotita de gogosar murat.