Fasole batuta
Felul
Aperitive
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
70
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
70
minute
Ingrediente
1
kg
Fasole boabe
fiarta
2
catei
Usturoi
dupa gust
Sare de bucatarie
50
ml.
Ulei de floarea soarelui
2
buc.
Ceapa
50
ml.
Bulion de tomate
Etape
Scurge fasolea fiarta de apa in care a fiert insa pastreaza o canuta de zeama, daca vei considera necesar sa adaugi ulterior.
Pune boabele de fasole, usturoiul si sarea in mixerul de bucatarie si mixeaza, adaugand treptat si uleiul.
Opreste mixerul cand ai obtinut o pasta fina, ferma dar cremoasa.
Intr-o tigaie incinsa prajeste ceapa taiata felii, intr-o lingura de ulei.
Cand devine lucioasa, adauga bulionul cu doua linguri cu apa. Amesteca si sareaza dupa gust.
Pune fasolea batuta pe un platou, cu ceapa prajita pe deasupra si serveste intinsa pe o felie de paine proaspata, insotita de gogosar murat.