15mlUlei de floarea soarelui(1 lingura pentru prajit)
1kgFicat de pui
1kgTomate (rosii)
20grameSare de bucatarie(2 lingurite)
2grameBusuioc uscat(1 lingura)
50grameCeapa verde(1-2 fire)
Etape
Intr-o tigaie pune o lingura de ulei la incins.
Taie ceapa felii subtiri si caleste-o in ulei pana cand devine lucioasa.
Adauga ficateii, sareaza putin si prajeste-i pana cand se inchid la culoare, nu foarte mult pentru ca vor mai sta la cuptor; apoi lasa deoparte.
Porneste cuptorul si seteaza la 180 grade C sau mediu.
Taie rosiile in felii subtiri.
Pregateste o tava potrivita pentru cuptor si pune un rand de rosii, presara sare si busuioc, apoi pune un strat de ficatei, rosii si tot asa, pana cand termini ingredientele, in functie de cat de mare este tava. Ultimul strat sa fie de rosii.
Pune tava la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand rosiile se subtiaza iar ficateii sunt facuti.
Scoate ficateii cu rosii din cuptor, lasa cateva minute sa se mai raceasca si presara ceapa verde taiata marunt.
Aceasta mancare se poate servi atat calda cat si rece.