Ficatei la cuptor cu rosii
Ficatei la cuptor cu rosii – o reteta de vara, simpla care poate fi mancata atat calda cat si rece.
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
  • 140grame Ceapa(2 bucati)
  • 15ml Ulei de floarea soarelui(1 lingura pentru prajit)
  • 1kg Ficat de pui
  • 1kg Tomate (rosii)
  • 20grame Sare de bucatarie(2 lingurite)
  • 2grame Busuioc uscat(1 lingura)
  • 50grame Ceapa verde(1-2 fire)
Etape
  1. Intr-o tigaie pune o lingura de ulei la incins.
  2. Taie ceapa felii subtiri si caleste-o in ulei pana cand devine lucioasa.
  3. Adauga ficateii, sareaza putin si prajeste-i pana cand se inchid la culoare, nu foarte mult pentru ca vor mai sta la cuptor; apoi lasa deoparte.
  4. Porneste cuptorul si seteaza la 180 grade C sau mediu.
  5. Taie rosiile in felii subtiri.
  6. Pregateste o tava potrivita pentru cuptor si pune un rand de rosii, presara sare si busuioc, apoi pune un strat de ficatei, rosii si tot asa, pana cand termini ingredientele, in functie de cat de mare este tava. Ultimul strat sa fie de rosii.
  7. Pune tava la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand rosiile se subtiaza iar ficateii sunt facuti.
  8. Scoate ficateii cu rosii din cuptor, lasa cateva minute sa se mai raceasca si presara ceapa verde taiata marunt.
  9. Aceasta mancare se poate servi atat calda cat si rece.