Frigarui cu salata chinezeasca
Portii Timp de preparare
5buc. 15-20minute
Timp de gatire
25minute
Portii Timp de preparare
5buc. 15-20minute
Timp de gatire
25minute
Ingrediente
Pentru frigarui:
  • 250grame Carne de vita(muschi de vita fara grasime)
  • 10ml Sos de soia(fara zahar)
  • 1lingura Seminte susan(tolerat)
Pentru salata:
  • 1buc. Castraveti proaspeti Fabio(castravete lung)
  • 1/2buc. Ceapa
  • 1buc. Ardei iute rosu
  • 1lingurita Otet din vin
  • 1lingurita Sos de soia(tolerat)
Etape
Pentru frigarui:
  1. Taie carnea in fasii cat mai lungi si groase de aproximativ 2 cm sau ia gata taiata, ca pentru vita Stroganoff.
  2. Da bucatile de carne prin sosul de soia acoperind toata suprafata lor. Nu pune sare pentru ca sosul de soia este foarte sarat.
  3. Infige cate o fasie de carne pe un bat pentru frigarui din loc in loc, serpuit, si rasuceste ca si cand ai face o spirala.
  4. Pune la incins un gratar sau cuptorul de la aragaz si da prin susan fiecare frigaruie.
  5. Asaza-le pe un gratar ca sa se rumeneasca pe toate partile si lasa-le la cuptor 25 minute la 180 grade Celsius.
Pentru salata:
  1. Taie castravetele fasii lungi cat mai subtiri, eventual cu un aparat special pentru curatat legume (ca cel din imagine) daca ai asa ceva, daca nu, cu cutitul. Trebuie sa arate ca niste taitei.
  2. Curata si taie ceapa felii subtiri.
  3. Ardeiul iute curata-l de seminte si taie-l fasii subtiri daca ai suficienta rabdare, daca nu, marunt.
  4. Amesteca otetul cu sosul de soia intr-un bol pentru salata si adauga castravetele, ceapa, ardeiul si daca vrei, o picatura de indulcitor lichid.
  5. Amesteca totul si serveste cu frigaruile.