Icre de telina
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
  • 1.5kg Telina
  • 100grame Branza telemea
  • 50grame Ceapa verde(jumatate de legatura)
  • 2linguri Ulei de floarea soarelui
  • 1buc. Galbenus de ou
  • 50ml Lapte dulce
  • 30grame Marar(jumatate de legatura)
  • dupa gust Sare de bucatarie
Etape
  1. Curata si spala telina, apoi taie in felii sau sub forma de cubulete pentru a fierbe mai repede.
  2. Pune la fiert in apa cat sa o cuprinda.
  3. Intre timp, taie branza telemea in cubulete mici.
  4. Taie si ceapa marunt.
  5. Cand telina este bine fiarta, scoate la scurs intr-o sita.
  6. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  7. Paseaza telina cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, adauga uleiul, galbenusul de ou, laptele si amesteca-le bine pe toate.
  8. Adauga si cubuletele de branza impreuna cu mararul tocat, apoi sareaza dupa gust (daca mai este cazul, telemeaua este de obicei foarte sarata).
  9. Pune la cuptor pentru 20 minute.
  10. Serveste calda, cu ciuperci umplute sau alaturi de preparatul preferat.