Icre de telina
Felul
Garnituri
Bucataria
Occidentala
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
6
portii
15
minute
Timp de gatire
40
minute
Portii
Timp de preparare
6
portii
15
minute
Timp de gatire
40
minute
Ingrediente
1.5
kg
Telina
100
grame
Branza telemea
50
grame
Ceapa verde
(jumatate de legatura)
2
linguri
Ulei de floarea soarelui
1
buc.
Galbenus de ou
50
ml
Lapte dulce
30
grame
Marar
(jumatate de legatura)
dupa gust
Sare de bucatarie
Etape
Curata si spala telina, apoi taie in felii sau sub forma de cubulete pentru a fierbe mai repede.
Pune la fiert in apa cat sa o cuprinda.
Intre timp, taie branza telemea in cubulete mici.
Taie si ceapa marunt.
Cand telina este bine fiarta, scoate la scurs intr-o sita.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Paseaza telina cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, adauga uleiul, galbenusul de ou, laptele si amesteca-le bine pe toate.
Adauga si cubuletele de branza impreuna cu mararul tocat, apoi sareaza dupa gust (daca mai este cazul, telemeaua este de obicei foarte sarata).
Pune la cuptor pentru 20 minute.
Serveste calda, cu ciuperci umplute sau alaturi de preparatul preferat.