Pune la fiert apa cu zaharul intr-un ibric suficient de mare dar opreste 2 linguri de zahar pentru a amesteca cu gelfixant.
Intre timp, spala foarte bine menta, apoi taie in bucati mai mari.
Cand clocoteste apa, opreste focul, pune un tifon peste ibric si adauga menta in tifon, astfel incat sa stea in apa clocotita, practic, faci o infuzie.
Acopera cu capac si lasa 15 minute. Nu fierbe menta in apa, pentru ca va deveni maronie.
Dupa cele 15 minute, scoate menta cu tot cu tifonul si pune din nou la fiert lichidul ramas pana cand se formeaza un sirop.
Amesteca cele 2 linguri de zahar cu gelfixantul (conform instructinuilor de pe plic) si adauga-le in sirop.
Mai fierbe 1-2 minute, apoi opreste focul.
Toarna jeleul de menta in borcanele curate, inchide ermetic cu capac, apoi lasa borcanele cu gura in jos minim 30 minute.