Mancare de mazare de post
O reteta de mancare de mazare de post aromatizata cu marar proaspat taiat, pe care o poti consuma cu placere in perioada postului si nu numai.
Portii Timp de preparare
4portii 5minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
4portii 5minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 75grame Ceapa(1 buc.)
  • 1lingura Ulei de floarea soarelui
  • 500grame Mazare verde(congelata)
  • 150grame Bulion de tomatesau ardei
  • 2grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 1legatura Mararproaspat
  • 1lingura Amidon de porumb(optional)
Etape
  1. Curata ceapa si taie marunt.
  2. Intr-o cratita pune o lingura de ulei la incins si caleste ceapa pana devine lucioasa.
  3. Adauga mazarea congelata, amesteca cu ceapa calita si pune apa cat sa cuprinda mazarea.
  4. Lasa la fiert la foc mediu, acoperita cu capac pana cand se inmoaie boabele de mazare.
  5. Adauga bulionul si sarea si amesteca, apoi mai lasa la fiert, descoperit, pana ce mai scade sosul.
  6. Daca preferi mazarea cu mai mult sos, il poti ingrosa cu 1 lingura de amidon dizolvata in apa rece, pe care o adaugi in mancarea de mazare si dupa cateva clocote, sosul se va ingrosa.
  7. Ia de pe foc si dupa ce se raceste, adauga mararul foarte bine spalat si proaspat taiat marunt.