Mancare din piept de pui cu apio
Felul
Fel principal
Bucataria
Occidentala
Tipul
Rapide
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
800
grame
Piept de pui dezosat, fara piele
15
grame
Ulei de floarea soarelui
(1 lingura)
60
grame
Ceapa
(1 bucata)
250
grame
Morcovi
(3 bucati mai mici)
600
grame
Apio
(o tulpina)
50
grame
Smantana pentru gatit
(3 linguri)
3
grame
Sare de bucatarie
(dupa gust)
Etape
Spala si taie pieptul de pui in fasii.
Pune-l la prajit intr-o cratita potrivit de mare in uleiul incins pana se rumeneste.
Adauga ceapa taiata in cuburi mari si caleste impreuna cu puiul.
Taie morcovul cat mai subtire sau da-l pe razatoare si adauga-l in mancare.
Spala apio bine si taie in felii, pe diagonala, apoi pune in cratita si lasa la calit pana cand se inmoaie dar nu de tot, sa ramana usor crocant.
Inainte de a lua de pe foc, adauga smantana, sareaza, mai lasa un minut si serveste!