Mini tarte cu fructe
Mini tarte cu fructe, fara coacere, cu aluat din biscuiti si unt. Se pot face si cu aluat cumparat ori chiar aluat de tarte gata copt.
Portii Timp de preparare
6bucati 30minute
Timp de gatire
15minute
Portii Timp de preparare
6bucati 30minute
Timp de gatire
15minute
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 300grame Biscuiti
  • 100grame Unt 80% grasime(topit)
Pentru crema:
  • 6 Galbenus de ou
  • 100grame Zahar
  • 65grame Amidon de porumb
  • 500ml Lapte dulce
  • 40grame Unt 80% grasime
  • 5grame Esenta de vanilie
Pentru ornat:
  • 100grame Mure, zmeura, afine
Etape
Pentru aluat:
  1. Topeste untul intr-un ibric pe foc sau la microunde, timp de cateva secunde. Acesta trebuie sa fie lichid.
  2. Marunteste biscuitii foarte bine la robot sau cu un cutit.
  3. Pune untul topit peste biscuitii maruntiti si amesteca bine pana se formeaza ca un aluat.
  4. Unge cu unt forme mici de tarta si tapeteaza-le cu aluatul de biscuiti. Preseaza bine ca sa fie aluatul uniform.
  5. Pune formele la frigider pana cand prepari crema.
Pentru crema:
  1. Intr-o craticioara, pune galbenusurile, zaharul si amidonul. Amesteca totul bine.
  2. Adauga laptele rece, treptat, amestecand continuu cu un tel. Este important ca laptele sa fie rece si sa fie adaugat cate putin la inceput, ca sa nu se formeze aglomerari.
  3. Pune ibricul pe foc mic si lasa sa fiarba pana cand se ingroasa crema, amestecand cu telul mereu.
  4. Ia de pe foc, adauga untul si aroma de vanilie apoi amesteca bine pana cand se inglobeaza complet iar crema devine foarte fina.
  5. Acopera crema cu o folie alimentara (pune folia direct peste crema) ca sa nu prinda pojghita si lasa sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei.
Asamblare:
  1. Scoate tartele din forme cu grija si umple-le cu crema. In cazul in care crema este prea tare, o poti subtia cu putin lapte rece, amestecand bine cu mixerul.
Decorare:
  1. Decoreaza cu fructe, apasand usor fructele ca sa intre putin in crema.
  2. Optional, poti introduce fructele intr-un sirop daca ai pe acasa sau poti face unul din 80 grame zahar si 20 grame apa. Pui intr-o craticioara zaharul si apa si le fierbi pana ce se leaga ca un sirop, cu consistenta mierii. Dupa racire, scufunda fructele in sirop pentru un luciu apetisant, pentru a mai indulci usor acreala fructelor si se vor mentine mai bine pana la servire.