Negresa de post
Portii Timp de preparare
24bucati 15minute
Timp de gatire
50minute
Portii Timp de preparare
24bucati 15minute
Timp de gatire
50minute
Ingrediente
Pentru blatul negresei de post:
  • 700grame Faina de grau(4 cani)
  • 10grame Praf de copt(un pliculet)
  • 45grame Cacao(neagra, 6 linguri)
  • 200grame Zahar(7 linguri)
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 900ml Apa carbogazoasa(3 cani)
  • 250grame Ulei de floarea soarelui(1 cana)
  • 400grame Dulceata de visine
  • 10ml Esenta de rom(o lingurita)
Pentru glazura negresei de post:
  • 40grame Cacao(neagra)
  • 150grame Zahar(5 linguri)
  • 20grame Ulei de floarea soarelui(2 linguri)
  • 60grame Apa(6 linguri)
Etape
Blat negresa de post:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Combina intr-un bol ingredientele solide (faina, praf de copt, cacao, zaharul si sarea). Amesteca-le bine.
  3. Adauga apa minerala si uleiul si amesteca pana cand obtii un aluat omogen.
  4. Incorporeaza si dulceata, apoi adauga esenta de rom.
  5. Pune compozitia in tava si lasa la cuptor pentru 50 de minute, la temperatura de 180 grade celsius.
  6. Verifica din cand in cand cu scobitoarea si cand iese curata, atunci negresa este gata.
  7. Lasa blatul negresei la racit, in tava.
Glazura negresa de post:
  1. Pune intr-un ibric cacao, zaharul, uleiul si apa, apoi pune pe foc mediu.
  2. Amesteca continuu, 3-4 minute pana cand se topeste zaharul si compozitia devine omogena.
Asamblare negresa de post:
  1. Intinde glazura calduta peste blat, cu ajutorul unei spatule sau cu o lingura si lasa negresa la racit. Glazura se va mai intari dar cand vei portiona prajitura, glazura se va scurge usor pe marginile prajiturii.
  2. Portioneaza negresa direct in tava cu ajutorul unui cutit, elimina capetele si taie in patrate egale.
  3. Decoreaza cu coaja rasa de portocala.