Oua umplute cu branza
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Oua umplute
  • 8 Oua
  • 2 Galbenus de ou
  • 100grame Smantana
  • 30grame Branza telemea
  • 1grame Sare de bucatarie
  • 1grame Piper negru
Pentru sos: oua umplute
  • 200grame Smantana
  • 40grame Branza telemea
  • 5grame Faina de grau(o lingurita)
  • 1grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 1grame Piper negru(dupa gust)
Etape
Umplere oua
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Fierbe ouale tari. Cand le-ai luat de pe foc, pune apa rece peste ele ca sa se raceasca si sa se curete usor. Lasa-le 2-3 minute, apoi curata-le de coaja.
  3. Taie ouale fierte in doua, pe lungime.
  4. Scoate galbenusurile cu atentie sa nu se rupa albusurile. Se pot scoate cu o lingurita sau tragand usor de albus, largind usor cavitatea in care se afla galbenusul.
  5. Pune galbenusurile intr-un castron si adauga cele doua galbenusuri crude, pe rand si frecand bine cu un tel, o lingura sau chiar cu mixerul. In final trebuie sa rezulte o pasta fina.
  6. Adauga o lingura de branza rasa, smantana, sare si piper dupa gust.
  7. Freaca bine compozitia cu lingura sau cu mixerul pana cand arata ca o crema.
  8. Umple albusurile cu aceasta compozitie. Poti pune cu lingura sau cu un aparat de ornat.
  9. Asaza ouale umplute intr-un vas potrivit pentru cuptor si presara-le cu branza rasa.
Pentru sos: oua umplute
  1. Amesteca smantana cu o lingurita de faina si un praf de sare.
  2. Toarna peste ouale umplute, nu este necesar sa fie acoperite complet cu sos.
  3. Mai presara putina branza rasa si pune totul la cuptor pentru 20 minute.
  4. Se servesc fierbinti, decorate cu frunzulite de marar sau patrunjel proaspat.
  5. Poti presara un praf fin de piper.