Fierbe ouale tari. Cand le-ai luat de pe foc, pune apa rece peste ele ca sa se raceasca si sa se curete usor. Lasa-le 2-3 minute, apoi curata-le de coaja.
Taie ouale fierte in doua, pe lungime.
Scoate galbenusurile cu atentie sa nu se rupa albusurile. Se pot scoate cu o lingurita sau tragand usor de albus, largind usor cavitatea in care se afla galbenusul.
Pune galbenusurile intr-un castron si adauga cele doua galbenusuri crude, pe rand si frecand bine cu un tel, o lingura sau chiar cu mixerul. In final trebuie sa rezulte o pasta fina.
Adauga o lingura de branza rasa, smantana, sare si piper dupa gust.
Freaca bine compozitia cu lingura sau cu mixerul pana cand arata ca o crema.
Umple albusurile cu aceasta compozitie. Poti pune cu lingura sau cu un aparat de ornat.
Asaza ouale umplute intr-un vas potrivit pentru cuptor si presara-le cu branza rasa.
Pentru sos: oua umplute
Amesteca smantana cu o lingurita de faina si un praf de sare.
Toarna peste ouale umplute, nu este necesar sa fie acoperite complet cu sos.
Mai presara putina branza rasa si pune totul la cuptor pentru 20 minute.
Se servesc fierbinti, decorate cu frunzulite de marar sau patrunjel proaspat.