Preincalzeste cuptorul la 200 grade C si tapeteaza o forma pentru chec cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Dizolva amidonul in 4 lingurite de apa rece, trebuie sa rezulte o pasta lichida.
Adauga amidonul dizolvat peste albusuri si bate spuma. Se vor bate putin mai greu decat in mod normal dar la final trebuie sa rezulte o spuma tare.
In alt bol amesteca galbenusurile cu branza, iaurtul si sarea. Nu pune multa sare, un praf presarat este suficient, altfel va deveni sarata. Deoarece contine iaurt care este acrisor, va accentua gustul sarat.
Separat, combina taratele cu drojdia, apoi amesteca-le cu compozitia de galbenusuri.
Incorporeaza compozitia obtinuta in albusurile spuma si amesteca usor, cu o spatula, de sus in jos.
Pune amestecul in forma pregatita si presara pe deasupra semintele de mac si susan.
Pune la cuptorul incins pentru 10 minute la 200 grade C, apoi seteaza temperatura la 150 grade C si coace pentru 40 minute.
Dupa expirarea timpului de coacere, seteaza cuptorul pe functia grill pentru rumenire, timp de 3-4 minute.
Lasa sa se raceasca treptat in cuptor, cu usa intredeschisa pentru 10 minute.
Scoate painea din cuptor si din forma si asaz-o pe un gratar, sa nu ramana umeda.
Scoate-i hartia de copt dupa ce se mai raceste si bucura-te de paine proaspata!