Paste Carbonara
O reteta de paste Carbonara cremoasa, cu sos de smantana, paste tagliatelle, parmezan ras si cu adevarat savuroasa! Reteta de restaurant.
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Pentru fierbere paste:
  • 250grame Paste tagliatelle(paste late, nefierte)
  • 3litri Apa
  • 21grame Sare de bucatarie(3 lingurite sare pentru pus in apa in care fierb pastele)
Pregatire paste Carbonara
  • 200grame Kaiser
  • 10grame Ulei de floarea soarelui(2 lingurite)
  • 400grame Smantana pentru gatit
  • 3grame Sare de bucatarie
  • 2grame Piper albmacinat (un praf de piper)
  • 100grame Branza Parmezan
Etape
Fierbere paste
  1. Alege o oala incapatoare si pune 3 litri de apa la fiert. Poti pune mai multa apa dar nu mai putina.
  2. Cand incepe sa fiarba apa, inainte sa clocoteasca, adauga 3 lingurite de sare.
  3. Adauga pastele si lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Timpul variaza in functie de sortiment dar este intre 5 si 8 minute in general.
  4. Nu adauga in apa ulei daca ai niste paste bune pentru pentru ca devin uleioase iar sosul nu va mai adera la paste.
  5. Pastele bune se recunosc dupa faptul ca atunci cand le pui la fiert apa nu face spuma multa, ramane clara si limpede iar pastele nu se faramiteaza.
  6. Cand expira timpul de fierbere, scoate pastele intr-o strecuratoare, fara a le clati sub jet de apa rece, tot din motivul de mai sus. Nu le fierbe mai mult decat scrie pe pachet chiar daca ti se pare ca ar mai merge lasate putin…ele se mai gatesc in continuare de la caldura proprie.
  7. Pastreaza o cescuta din apa in care au fiert pastele.
Preparare paste Carbonara
  1. Taie kaiserul in cubulete mici
  2. Intr-o tigaie, pune uleiul la incins si prajeste putin kaiserul pana cand se rumeneste usor.
  3. Daca a ramas mult ulei, scurge-l si in aceeasi tigaie, pune peste kaiser smantana pentru gatit si o cescuta de apa in care au fiert pastele.
  4. Lasa sa fiarba totul la foc mic, adauga sare dupa gust, un praf de piper si lasa sa fiarba pana cand se incheaga sosul.
  5. Pune pastele intr-un bol incapator, adauga sosul peste acestea si amesteca, incat sa inglobeze tot sosul.
  6. Pentru servire, portioneaza pastele Carbonara in farfurii potrivite si presara parmezan ras fin, pe razatoarea mica.
  7. Daca ai putin busuioc verde, nu e nici un pacat daca decorezi pastele Carbonara cu o frunzulita – pentru o pata de culoare.
  8. Savureaza!