Portioneaza grasimea de pasare in bucati cat mai mici si pune-le intr-o cratita la foc mediu, acoperita cu capac. Lasa pe foc pana cand se topeste toata. Amesteca din cand in cand, prin agitarea cratitei pe foc, tinand-o de maner.
Taie carnea fasii subtiri, apoi adauga in grasimea topita , dar cu atentie sa nu sara grasime. Eventual inainte de a pune carnea, opreste de tot focul si lasa sa se linisteasca.
Taie ceapa marunt iar legumele cubulete.
Spala bine orezul si lasa-l la scurs intr-o strecuratoare.
Adauga ceapa, apoi legumele taiate si orezul si caleste putin. Cand incepe sa se lipeasca usor, adauga 800 ml. apa, apoi presara sare si piper.
Lasa sa fiarba la foc mic spre mediu, pana cand incepe sa se umfle iar bobul nu mai este deloc tare.
Acopera cu un capac si chiar daca este focul oprit, el se va mai umfla.