Porc chinezesc
Felul
Fel principal
Bucataria
Chinezeasca
Tipul
Dukan – croaziera (PL)
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
25
minute
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
25
minute
Ingrediente
500
grame
Muschi file de porc
fiert
2
buc.
Ceapa
250
grame
Ardei iute rosu
1
lingura
Sos de soia
1
lingura
Seminte susan
Etape
Taie cubulete carnea fiarta si ardeiul iute iar ceapa felii. Pentru ardei se taie cotorul dar nu se scot semintele.
Pune carnea la prajit intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumeneste usor.
Adauga ceapa, amesteca de cateva ori (nu trebuie sa se prajeasca puternic).
Pune ardeiul iute in tigaie peste carne si ceapa, amesteca de cateva ori sa se imbine aromele (nu adauga apa sau alt lichid).
Adauga sosul de soia si amesteca continuu, altfel se va lipi de fundul tigaii. Nu adauga sare suplimentar, sosurile de soia sunt sarate.
Pune la final si semintele de susan, amesteca de doua, trei ori si ia de pe foc si serveste.
Ardeiul iute nu se consuma, el este folosit ca si condiment.