Prajitura cu dovleac si cacao
Portii Timp de preparare
20bucati 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
20bucati 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Reteta pentru stratul 1:
  • 150grame Dovleac placintarmaruntit
  • 100ml Ulei de floarea soarelui
  • 300ml Apa
  • 250grame Gem de gutui
  • 200grame Zahar
  • 300grame Faina de grau
  • 2grame Scortisoara pudra(2 lingurite)
  • 1plic Praf de copt
  • 70grame Cacao(neagra)
Reteta pentru stratul 2:
  • 1kg Dovleac placintarras
  • 100grame Zaharpentru presarat
  • 5grame Coaja rasa de lamaie(de la o lamaie)
Etape
  1. Curata dovleacul de coaja si seminte apoi marunteste 150 grame de miez de dovleac copt la robotul de bucatarie sau cu un cutit. Restul (1 kg) rade-l pe razatoarea cu ochiuri mari si amesteca-l cu coaja rasa de lamaie apoi lasa-l deoparte, va fi folosit ulterior.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava clasica pentru cuptor.
  3. Amesteca intr-un bol mai mic dovleacul maruntit impreuna cu uleiul, apa, gemul si zaharul.
  4. Amesteca intr-un bol mai mare faina, scortisoara, praful de copt si cacao.
  5. Combina cele doua boluri atat cat sa se amestece bine ingredientele dar fara a amesteca excesiv, altfel nu va mai creste.
  6. Intinde un strat din aceasta compozitie pe toata suprafata tavii.
  7. Adauga deasupra un strat de dovleac ras si presara zahar.
  8. Continua cu un alt strat din compozitia cu faina si cacao. Intinde cu ajutorul unei spatule unsa cu ulei.
  9. Presara din nou un strat de dovleac ras, apoi zahar.
  10. Ultimul strat din compozitia cu faina si cacao pune-l deasupra, in bucati fractionate, ca in imaginea atasata.
  11. Pune tava la cuptor timp de 30 minute.
  12. Portioneaza prajitura si serveste!