Adauga untura si coaja de portocala si amesteca cu faina.
Pune treptat apa rece si framanta rapid pana obtii un aluat moale. Nu framanta mult.
Pune aluatul rezultat in folie alimentara si tine la frigider minim 30 minute.
Scoate aluatul din frigider si intinde cate o foaie de dimensiunea tavii pentru cuptor.
Pune foaia rezultata pe fundul tavii pentru cuptor si coace 15-20 minute la 180 grade C.
Dupa coacerea primei foi, repeta operatiile cu urmatoarea foaie dar in plus, acesteia confectioneaza-i din aluat cativa trandafirasi, astfel:
Taie dintr-o foaie de aluat forme rotunde de dimensiuni mici (cu gura unui pahar foarte mic de exemplu) si suprapune pe jumatate cate 6-7 forme.
Preseaza usor si ruleaza-le.
Taie pe jumatate si vei obtine cate 2 trandafiri din aluat, deodata.
Lipeste pe foaie trandafirii obtinuti, in asa fel, ca atunci cand o vei taia fiecare portie sa aiba pe mijloc un trandafir iar la final sa arate cam asa:
Intre timp, prepara crema.
Pentru crema:
Prepara pudra de budinca conform instructiunilor de pe plic.
Ia budinca de pe foc si adauga fulgii de cocos impreuna cu coaja de portocala. Daca este necesar mai adauga zahar; instructiunile de la budinca erau cu 5 linguri zahar dar nefiind dulce, am adaugat suplimentar.
Amesteca si pune crema peste prima foaie.
Deasupra pune foaia cu trandafiri si acopera cu un prosop de bucatarie curat ca sa se inmoaie, sa poti taia frumos. Inainte de servire presara cu zahar pudra si cu cacao doar trandafirasii.
In mod normal, prajitura este mai buna de pe o zi pe alta dar daca nu mai ai rabdare…nu e nici un pacat!