Prajitura cu mac
O prajitura cu mac de mare simplitate, cu foi de placinta gata cumparate. Prajitura cu mac este cremoasa, fina si delicioasa.
Portii Timp de preparare
10portii 35minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
10portii 35minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Pentru umplutura:
  • 400grame Foi de placinta
  • 5buc. Oua
  • 500grame Iaurt
  • 250grame Zahar
  • 200grame Ulei de floarea soarelui
  • 10grame Esenta de vanilie
  • 200grame Seminte mac
Pentru sirop:
  • 250grame Zahar
  • 500grame Apa
  • 10grame Esenta de vanilie
Etape
Preparare prajitura cu mac:
  1. Scoate foile de placinta la decongelat, nu trebuie cu mult timp inainte pentru ca se decongeleaza repede.
  2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu la gaz.
  3. Intr-un bol suficient de mare, pune ouale intregi, iaurtul, 250 grame zahar, uleiul, vanilia si amesteca totul foarte bine, cu un tel.
  4. Imparte compozitia obtinuta in doua parti egale.
  5. Intr-una din ele adauga macul si amesteca.
  6. Pregateste o tava pentru cuptor, tapetand-o cu putin ulei sau unt si faina.
  7. Pune 3-4 foi de placinta subtirele si unge-le intre ele cu putin ulei, (atat cat se ia pe pensula) din loc in loc, nu trebuie unse foarte bine pentru ca se vor imbiba cu ulei.
  8. Pune deasupra foilor compozitia fara mac si niveleaza.
  9. Adauga un nou strat de 3-4 foi, la fel, unse putin intre ele.
  10. Pune crema de mac, niveland frumos.
  11. Pune un ultim strat de foi de placinta, tot atatea ca numar si la fel, unse putin intre ele.
  12. Pune prajitura cu mac la cuptor pentru 30-35 minute acoperita cu o folie de aluminiu sau foaie de copt daca ai cuptor pe gaz sau doar pe partea de jos daca este electric pentru ca se rumeneste foarte repede.
  13. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii sau cand este bine inchegata si ferma la atingere.
  14. In timp ce se coace prajitura cu mac, prepara siropul.
Preparare sirop prajitura cu mac:
  1. Pune apa la fiert intr-un ibric si adauga zaharul. Amesteca din cand in cand ca sa nu se caramelizeze zaharul.
  2. Dupa ce a inceput sa fiarba, mai lasa cateva clocote si ia de pe foc.
  3. Adauga aroma de vanilie si pune siropul de zahar peste prajitura fierbinte, pe toata suprafata acesteia, imediat dupa scoaterea ei din cuptor. Siropul va inmuia prajitura, devenind astfel foarte cremoasa.
  4. Lasa la racit in tava, pana cand se raceste complet apoi pudreaza cu zahar fin daca doresti.