Prajitura cu mere turnata
Felul
Prajituri
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
10
portii
20
minute
Timp de gatire
40
minute
Portii
Timp de preparare
10
portii
20
minute
Timp de gatire
40
minute
Ingrediente
Reteta pentru blat:
6
buc.
Oua
250
grame
Zahar
10 linguri
150
ml
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
150
ml
Lapte dulce
10 linguri
5
ml
Esenta de vanilie
1 lingurita
200
grame
Faina de grau
10 linguri
5
grame
Praf de copt
(jumatate de plic)
Reteta pentru umplutura:
1.5
kg
Mere
50
grame
Unt 80% grasime
125
grame
Zahar
5 linguri
5
grame
Scortisoara pudra
1 lingurita
5
ml
Esenta de vanilie
1 lingurita
Pentru servit:
10
cupe
Inghetata de vanilie
(pentru 10 portii de prajitura)
Etape
Reteta pentru blat:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
Bate albusurile spuma.
Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga uleiul treptat apoi laptele. Aromeaza compozitia cu esenta de vanilie.
Incorporeaza albusurile in compozitia de galbenusuri.
Combina intr-un bol separat faina cu praful de copt, apoi incorporeaza in amestecul de oua.
Pune jumatate din compozitie in tava tapetata si pune la cuptorul incins pentru 10 minute, pana ce se intareste putin blatul.
Reteta pentru umplutura:
Spala merele si extrage cotorul.
Rade merele pe razatoarea mare sau taie-le cubulete mici.
Pune untul intr-o cratita pe foc si cand se topeste, adauga merele rase, zaharul si scortisoara.
Caleste merele pana cand se inmoaie. Inainte de a lua de pe foc, adauga esenta de vanilie.
Asamblare:
Adauga compozitia de mere calite peste blatul scos din cuptor apoi rastoarna restul de compozitie ramas peste mere.
Pune la cuptor pentru 30 minute.
Portioneaza prajitura cand s-a mai racit putin insa nu complet.
Serveste cu o cupa de inghetata de vanilie ce va completa perfect prajitura cu mere turnata, usor calduta.