Prajitura cu mere turnata
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
Reteta pentru blat:
  • 6buc. Oua
  • 250grame Zahar10 linguri
  • 150ml Ulei de floarea soarelui10 linguri
  • 150ml Lapte dulce10 linguri
  • 5ml Esenta de vanilie1 lingurita
  • 200grame Faina de grau10 linguri
  • 5grame Praf de copt(jumatate de plic)
Reteta pentru umplutura:
  • 1.5kg Mere
  • 50grame Unt 80% grasime
  • 125grame Zahar5 linguri
  • 5grame Scortisoara pudra1 lingurita
  • 5ml Esenta de vanilie1 lingurita
Pentru servit:
  • 10cupe Inghetata de vanilie(pentru 10 portii de prajitura)
Etape
Reteta pentru blat:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
  2. Bate albusurile spuma.
  3. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga uleiul treptat apoi laptele. Aromeaza compozitia cu esenta de vanilie.
  4. Incorporeaza albusurile in compozitia de galbenusuri.
  5. Combina intr-un bol separat faina cu praful de copt, apoi incorporeaza in amestecul de oua.
  6. Pune jumatate din compozitie in tava tapetata si pune la cuptorul incins pentru 10 minute, pana ce se intareste putin blatul.
Reteta pentru umplutura:
  1. Spala merele si extrage cotorul.
  2. Rade merele pe razatoarea mare sau taie-le cubulete mici.
  3. Pune untul intr-o cratita pe foc si cand se topeste, adauga merele rase, zaharul si scortisoara.
  4. Caleste merele pana cand se inmoaie. Inainte de a lua de pe foc, adauga esenta de vanilie.
Asamblare:
  1. Adauga compozitia de mere calite peste blatul scos din cuptor apoi rastoarna restul de compozitie ramas peste mere.
  2. Pune la cuptor pentru 30 minute.
  3. Portioneaza prajitura cand s-a mai racit putin insa nu complet.
  4. Serveste cu o cupa de inghetata de vanilie ce va completa perfect prajitura cu mere turnata, usor calduta.