Prajitura cu piersici
O prajitura cu piersici atat de parfumata si de simpla, ca nu o sa iti vina sa crezi. Cu blat fin ca de budinca, se poate servi cu inghetata.
Portii Timp de preparare
8portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
8portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Preparare prajitura cu piersici:
  • 500grame Piersici
  • 200ml Lapte dulce
  • 90grame Faina de grau
  • 3buc Oua
  • 125grame Zahar
  • 8grame Zahar vanilat(un pliculet)
  • 1grame Sare de bucatarie(un praf de sare)
Pentru uns tava:
  • 10grame Unt 80% grasime
  • 15grame Zahar brun(o lingura)
Pentru presarat prajitura cu piersici:
  • 15grame Zahar pudra(o lingura)
Etape
  1. Spala piersicile, sterge-le de apa si taie-le in cubulete sau felii subtiri. Eu am optat pentru felii.
  2. Amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat si mixeaza pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  3. Incorporeaza faina pusa in ploaie, amestecand cu o spatula de sus in jos.
  4. Adauga laptele treptat si amesteca cu grija pana cand se omogenizeaza complet.
  5. Tapeteaza o forma pentru cuptor (nu prea inalta) cu unt si zahar brun sau zahar normal, alb, daca nu ai brun. Zaharul trebuie sa fie pe toata suprafata formei.
  6. Asaza piersicile pe fundul formei, intinse pe toata suprafata ei.
  7. Toarna usor compozitia peste piersici, pe toata suprafata formei. Poti acoperi fructele si vei avea un blat mai gros sau poti pune compozitia asa incat sa se vada fructele, va fi un blat mai subtire. Depinde si de forma pe care o ai, cat de mare este.
  8. Pune prajitura la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.
  9. Cand e gata, scoate prajitura cu piersici din cuptor, lasa cateva minute sa se raceasca si presara zahar pudra.
  10. Portioneaza prajitura si serveste calduta (eventual cu o cupa de inghetata) sau rece de la frigider.