Prajitura cu prune
O prajitura cu prune deosebita, cu migdale si aromata cu scortisoara. Poti inlocui faina cu faina fara gluten pentru cei cu intoleranta.
Felul
Prajituri
Bucataria
Occidentala
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
12
portii
15
minute
Timp de gatire
105
minute
Portii
Timp de preparare
12
portii
15
minute
Timp de gatire
105
minute
Ingrediente
185
grame
Unt 80% grasime
(la temperatura camerei)
275
grame
Zahar
6
Oua
125
grame
Faina de grau
5
grame
Praf de copt
10
grame
Scortisoara pudra
400
grame
Migdale
macinate
250
grame
Prune
(8 buc.)
40
grame
Zahar brun
20
grame
Zahar pudra
pentru presarat la final
Etape
Scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei.
Spala bine prunele, elimina coditele si taie-le pe jumatate, eliminand si samburii.
Preincalzeste cuptorul la 160 grade C sau treapta mic spre mediu la cuptorul pe gaz.
Tepeteaza o forma pentru cuptor cu unt si faina, pe toata suprafata acesteia.
Pune untul moale intr-un bol, adauga cele 275 grame de zahar si bate totul bine cu mixerul pana cand amestecul devine o crema.
Adauga ouale, pe rand, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Pune faina intr-un bol separat si amesteca bine cu scortisoara si cu praful de copt.
Adauga si faina in compozitie, amestecand bine. apoi migdalele bine maruntite.
Pune compozitia in forma, niveland-o frumos.
Adauga jumatatile de prune cu partea cu coaja in jos, pe toata suprafata prajiturii.
Presara zaharul brun pe toata suprafata prajiturii cu prune.
Pune la cuptor pentru o ora si jumatate sau doua, pana cand prajitura este ferma la atingere. Poti face testul cu scobitoarea.
Cand este gata, scoate din cuptor si lasa la racit 10-15 minute in forma.
Scoate prajitura cu prune din forma si lasa sa se raceasca complet pe un gratar (daca mai ai rabdare, daca nu, nu-i nici un pacat).
Presara zahar pudra si bucura-te de minunata prajitura cu prune!