Prajitura cu prune
O prajitura cu prune deosebita, cu migdale si aromata cu scortisoara. Poti inlocui faina cu faina fara gluten pentru cei cu intoleranta.
Portii Timp de preparare
12portii 15minute
Timp de gatire
105minute
Portii Timp de preparare
12portii 15minute
Timp de gatire
105minute
Ingrediente
  • 185grame Unt 80% grasime(la temperatura camerei)
  • 275grame Zahar
  • 6 Oua
  • 125grame Faina de grau
  • 5grame Praf de copt
  • 10grame Scortisoara pudra
  • 400grame Migdalemacinate
  • 250grame Prune(8 buc.)
  • 40grame Zahar brun
  • 20grame Zahar pudrapentru presarat la final
Etape
  1. Scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei.
  2. Spala bine prunele, elimina coditele si taie-le pe jumatate, eliminand si samburii.
  3. Preincalzeste cuptorul la 160 grade C sau treapta mic spre mediu la cuptorul pe gaz.
  4. Tepeteaza o forma pentru cuptor cu unt si faina, pe toata suprafata acesteia.
  5. Pune untul moale intr-un bol, adauga cele 275 grame de zahar si bate totul bine cu mixerul pana cand amestecul devine o crema.
  6. Adauga ouale, pe rand, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
  7. Pune faina intr-un bol separat si amesteca bine cu scortisoara si cu praful de copt.
  8. Adauga si faina in compozitie, amestecand bine. apoi migdalele bine maruntite.
  9. Pune compozitia in forma, niveland-o frumos.
  10. Adauga jumatatile de prune cu partea cu coaja in jos, pe toata suprafata prajiturii.
  11. Presara zaharul brun pe toata suprafata prajiturii cu prune.
  12. Pune la cuptor pentru o ora si jumatate sau doua, pana cand prajitura este ferma la atingere. Poti face testul cu scobitoarea.
  13. Cand este gata, scoate din cuptor si lasa la racit 10-15 minute in forma.
  14. Scoate prajitura cu prune din forma si lasa sa se raceasca complet pe un gratar (daca mai ai rabdare, daca nu, nu-i nici un pacat).
  15. Presara zahar pudra si bucura-te de minunata prajitura cu prune!