Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava intinsa, tava aceea a cuptorului este potrivita.
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul si esenta de rom.
Amesteca galbenusurile cu taratele si dovleacul copt si ras.
Incorporeaza albusurile, apoi pune toata compozitia rezultata in tava captusita cu hartie de copt si lasa la cuptor pentru 15 minute.
Lasa la racit si apoi cu grija, desprinde hartia de copt si pune blatul inapoi in tava.
Pentru umplutura:
Rade dovleacul si amesteca-l cu indulcitorul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Pune compozitia peste blat si niveleaza. Nu este nevoie sa scurgi din lichidul rezultat pentru ca se va insiropa si blatul astfel.
Pentru ornat:
Amesteca cacao cu 3 linguri de zeama de la dovleac si cu indulcitorul si cu o lingurita „picteaza” puncte mai mari sau linii ori un alt model ce iti vine la indemana.
Pune tava in cuptor pentru 30 de minute la 180 grade C. O poti lasa mai mult daca este necesar, in functie de cat de copt era dovleacul initial.