Prajitura Dukan „Fluturas”
Portii Timp de preparare
9bucati 20minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
9bucati 20minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Pentru foaie:
  • 2buc. Oua
  • 1lingura Indulcitor Mega Image cu ciclamat
  • 1lingura Indulcitor Sly cu sorbitol
  • 50grame Branza crema degresatacu consistenta ferma
  • 5linguri Lapte dulce 0,1% grasime
  • 1lingurita Cacao degresata
  • 4linguri Tarate de ovaz
Pentru crema 1:
  • 350grame Branza crema degresata
  • 5linguri Lapte dulce 0,1% grasime
  • 3linguri Indulcitor Clio pudra
  • 1lingurita Esenta de portocale
  • 1lingurita Cacao degresata
Pentru crema 2:
  • 1plic Budinca de vanilie
  • 500ml Lapte dulce 0,1% grasime
  • 1lingura Indulcitor Clio lichid
Pentru decor:
  • 1lingurita Cacao degresata
Etape
Pentru foaie:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o tava obisnuita pentru cuptor, cu hartie pentru copt.
  2. Bate albusurile spuma cu indulcitorul.
  3. Intr-un bol separat, amesteca galbenusurile de ou cu branza, laptele, taratele si cacao. Am adaugat lapte pentru ca am avut o branza cu consistenta foarte ferma. Daca ai branza crema, care este mult mai moale, nu mai adauga lapte ci pune in locul acestuia cinci linguri de branza.
  4. Adauga amestecul de galbenusuri peste albusuri, incorporand usor, cu o spatula de plastic.
  5. Pune compozitia in tava si pune la cuptor pentru 20 minute.
  6. Dupa coacere, lasa la racit, apoi dezlipeste usor foaia de hartia de copt.
  7. Taie foaia in doua bucati egale si pregateste crema.
Pentru crema 1:
  1. Amesteca foarte bine toate ingredientele dar fara cacao, cu mixerul, pana cand obtii o crema cu consistenta ferma si omogena. Daca ai o crema de branza moale, nu mai adauga lapte si compenseaza cu branza.
  2. Imparte compozitia in doua parti egale si intr-una, adauga cacao si omogenizeaza. Aceasta o vei folosi ca si glazura.
Pentru crema 2:
  1. Prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si lasa sa se raceasca putin.
Asamblare:
  1. Asaza prima jumatate a foii pe un platou sau tocator ca ulterior sa poti portiona prajitura si adauga crema de branza, niveland pe toata suprafata foii.
  2. Continua cu budinca de vanilie, niveland de asemeni pe toata suprafata.
  3. Asaza cealalta jumatate a foii si adauga glazura din branza si cacao.
  4. Portioneaza prajitura in bucati potrivite si decoreaza cu cacao, cu ajutorul unui sablon.
  5. Daca ai rabdare sa o mai lasi putin inainte de servire, va deveni si mai buna, pentru ca se insiropeaza foile.