100grameUlei de floarea soarelui(sau unt topit jumatate de cana )
200grameMere(un mar ras sau taiat cubulete)
75grameCoaja rasa de lamaie
30grameCiocolata(fulgi)
75grameMiez de nuca
150grameDulceata de visine
250grameFaina de grau
10gramePraf de copt(un pliculet)
20grameMigdale(fulgi, pentru presarat pe deasupra)
10grameZahar pudra(pentru presarat pe deasupra)
Etape
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau la mediu la cuptorul pe gaz.
Pune ouale intregi intr-un bol incapator, tot in acest bol vei adauga si restul ingredientelor.
Adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom.
Bate foarte, foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia incepe sa faca mici basicute.
Adauga uleiul, marul ras sau taiat cuburi mai mici si tot ce doresti sa mai pui sau ce ai prin casa; in cazul meu am adaugat: coaja rasa de lamaie, dulceata de visine, miez de nuca, fulgi de ciocolata.
Amesteca faina cu praful de copt si adauga in compozitie, apoi amesteca bine.
Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara pe deasupra miez de nuca, stafide sau ce ai la indemana. Eu am pus fulgi de migdale.
Pune prajitura simpla la cuptor pentru 40 minute sau pana cand este gata. Verifica cu scobitoarea si daca iese curata, prajitura este gata. Verifica intepand in mai multe locuri pentru ca poti sa nimeresti intr-un fruct ceva si scobitoarea va iesi umeda.
Scoate prajitura din cuptor, lasa-o sa se racoreasca putin apoi taie in bucati potrivit de mari.
Presara zahar pudra si bucura-te de aceasta minunata prajitura simpla!