Pui cu smantana si ciuperci
Felul
Fel principal
Bucataria
Occidentala
Tipul
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
15
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
15
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
600
grame
Pulpa de pui
600
grame
Ciuperci proaspete
1
lingura
Ulei de floarea soarelui
20
grame
Usturoi verde
(1-2 fire)
400
grame
Smantana
2
grame
Sare de bucatarie
(dupa gust)
2
grame
Piper negru
(dupa gust)
50
grame
Marar
(jumatate de legatura)
Etape
Spala si taie pulpele de pui si ciupercile in forma de cubulete mai mari.
Curata si spala usturoiul verde, apoi taie marunt.
Pune la incins uleiul si caleste carnea pana cand prinde o culoare rumenita.
Adauga usturoiul si caleste impreuna cu carnea pana cand se inmoaie.
Pune si ciupercile cubulete si caleste cu totul. Ciupercile vor lasa zeama, lasa-le pe foc pana cand scade lichidul, amestecand din cand in cand.
Lasa focul mic si adauga smantana.
Sareaza, pune un praf de piper si amesteca. Nu trebuie sa lasi decat foarte putin pe foc, pana cand smantana devine mai lichida.
Adauga mararul tocat marunt, apoi serveste calda.