Pui cu smantana si ciuperci
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 600grame Pulpa de pui
  • 600grame Ciuperci proaspete
  • 1lingura Ulei de floarea soarelui
  • 20grame Usturoi verde(1-2 fire)
  • 400grame Smantana
  • 2grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 2grame Piper negru(dupa gust)
  • 50grame Marar(jumatate de legatura)
Etape
  1. Spala si taie pulpele de pui si ciupercile in forma de cubulete mai mari.
  2. Curata si spala usturoiul verde, apoi taie marunt.
  3. Pune la incins uleiul si caleste carnea pana cand prinde o culoare rumenita.
  4. Adauga usturoiul si caleste impreuna cu carnea pana cand se inmoaie.
  5. Pune si ciupercile cubulete si caleste cu totul. Ciupercile vor lasa zeama, lasa-le pe foc pana cand scade lichidul, amestecand din cand in cand.
  6. Lasa focul mic si adauga smantana.
  7. Sareaza, pune un praf de piper si amesteca. Nu trebuie sa lasi decat foarte putin pe foc, pana cand smantana devine mai lichida.
  8. Adauga mararul tocat marunt, apoi serveste calda.