400gramePiept de pui dezosat, fara piele(un piept de pui intreg)
15grameUlei de floarea soarelui(1 lingura ulei pentru prajit puiul)
20grameUnt 80% grasime(1 lingura)
500grameSmantana pentru gatit
2grameSare de bucatarie(dupa gust)
1gramPiper negru(un praf de piper)
10grameUsturoi(2-3 catei de usturoi)
5grameFaina de grau(1 lingura)
20gramePatrunjelproaspat
Etape
Spala pieptul de pui si sterge-l cu un prosop absorbant.
Taie-l cuburi, bucati potrivite, nu prea mici.
Pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins, adauga bucatile de piept de pui.
Prajeste puiul pana cand capata o culoare frumoasa, rumenita, apoi scoate-l pe o farfurie.
Intr-o cratita incapatoare (cat sa incapa si puiul si 500 grame smantana) pune untul sa se topeasca, la foc mic.
Cand s-a topit complet, adauga faina, amesteca rapid si pune smantana, amestecand continuu.
Adauga sare si piper si lasa sa fiarba la foc mic.
Zdrobeste usturoiul si adauga-l peste smantana.
Pune bucatile de pui prajite in cratita si lasa sa fiarba cam 10 minute sau atat cat este necesar ca sosul sa capete consistenta dorita. Il poti fierbe fara grija daca folosesti smantana pentru gatit pentru ca nu se taie fierbere.
Dupa ce iei vasul de pe foc poti pune puiul cu smantana la cuptor pentru 20 minute, in general sosurile tinute si la cuptor au un gust mai bun.
Daca nu doresti sa stea la cuptor, serveste ca atare, cu patrunjel proaspat tocat. La servire, mai poti presara un praf de piper pe deasupra.