Curata spanacul de codite si spala bine, in cateva ape, apoi opareste-l pentru cateva minute in apa fierbinte (daca este proaspat). Daca este congelat, se foloseste ca atare.
Taie ceapa marunt si caleste intr-o cratita.
Cand este lucioasa, adauga spanacul scurs de apa sau congelat, dupa caz. Nu este nevoie sa il maruntesti.
Caleste bine, pana cand se inmoaie, apoi adauga bulionul si sareaza.
Lasa cateva clocote, apoi ia de pe foc.
Reteta pentru foaie:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca bine toate ingredientele, cu exceptia mararului si a patrunjelului: ou, branza, tarate, sare, oregano si praful de copt.
Intinde amestecul rezultat pe toata suprafata tavii, in strat uniform.
Decoreaza pe deasupra compozitiei cu frunzulite de patrunjel si marar.
Pune la cuptor 10 minute. Eu am setat caldura doar pe jos (sa nu se ingalbeneasca frunzulitele). Daca nu ai aceasta optiune si remarci ca incep sa isi schimbe culoarea, poti acoperi tava cu folie de aluminiu.
Scoate din cuptor, lasa putin sa se raceasca cat sa o poti manevra fara sa se rupa, apoi desprinde cu grija de pe hartia de copt.
Intoarce foaia invers, cu partea decorata in jos.
Intinde spanacul pe toata suprafata foii.
Ruleaza cu grija si pune la cuptor pentru inca 10 minute, caldura setata doar pe jos.
Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca putin, cat sa o poti taia.