Taie ciocolata in bucatele mici si pune-o la incalzit pe foc cat mai mic intr-o cratita mica, de preferat cu fund dublu
Adauga untul si asteapta ca amestecul sa se topeasca de tot, apoi stinge focul si lasa-le sa se racoreasca
Cantareste 120 de grame din biscuiti si piseaza-i cat mai bine impreuna cu zaharul; merge de minune cu robotul de bucatarie, accesoriul cu lame, sau ii poti pune intr-o punga mai groasa si-i tratezi curajos cu un sucitor :-)
Restul biscuitilor taie-i in bucati de 1-2 cm si amesteca-i cu pudra de biscuiti amestecada deja cu zahar de la punctul anterior
Adauga zaharul vanilat, pudra de cacao, esenta de rom si apoi amestecul de ciocolata si unt care intre timp s-a mai racit
Adauga 3 linguri de lapte in amestec si incepe sa framanti „aluatul”; In momentul asta poti sa-l muti pe masa sau pe un tocator mai mare ca sa framanti confortabil
Daca aluatul se sfarama mai adauga lapte cate putin. In final trebuie sa poti modela compozitia fara sa se sfarame dar si fara sa curga libera
Pudreaza cu zahar vanilat si da-i o forma cilindrica, de salam :-)
Inveleste-l cu folie de plastic sau de aluminiu si lasa-l in frigider 4 ore, daca te tine rabdarea sau daca nu ti-l descopera aia micii :-D