Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Ingrediente
  • 600grame Vinetecoapte si scurse
  • 40grame Ceapa(o jumatate de ceapa)
Reteta pentru maioneza:
  • 1buc. Galbenus de ou
  • 2grame Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 20grame Mustar(o lingurita)
  • 300ml Ulei de floarea soarelui
Etape
  1. Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama.
  2. Daca folosesti vinete proaspete, trebuiesc coapte mai intai (vezi descrierea de mai sus) apoi toaca-le cat mai marunt.
  3. Taie si ceapa foarte marunt.
  4. Prepara maioneza dintr-un galbenus de ou, ca in reteta de Maioneza de casa simpla si rapida .
  5. Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca mai este necsar.
  6. Serveste!