Salata de vinete cu maioneza si ceapa
Felul
Aperitive
,
Salate
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
15
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
15
minute
Ingrediente
600
grame
Vinete
coapte si scurse
40
grame
Ceapa
(o jumatate de ceapa)
Reteta pentru maioneza:
1
buc.
Galbenus de ou
2
grame
Sare de bucatarie
(un praf de sare)
20
grame
Mustar
(o lingurita)
300
ml
Ulei de floarea soarelui
Etape
Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama.
Daca folosesti vinete proaspete, trebuiesc coapte mai intai (vezi descrierea de mai sus) apoi toaca-le cat mai marunt.
Taie si ceapa foarte marunt.
Prepara maioneza dintr-un galbenus de ou, ca in reteta de
Maioneza de casa simpla si rapida
.
Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca mai este necsar.
Serveste!