Scoate frunzele de varza din cotor si pune la desarat in apa fierbinte (functioneaza mai rapid decat cu apa rece). Schimba-i apa cam de 3 ori.
Toaca carnea si ceapa prin sita mare.
Amesteca carnea tocata cu condimentele (nucsoara, ienibahar, cimbru). Nu exagera cu nucsoara deoarece are un gust puternic. Sare pune doar daca este necesar, in functie de cat de desarata este varza.
Scoate varza din apa si scurge cat de bine poti. Alege frunzele cele mai bune, fara sa fie rupte si taie-le cotorul.
Din ce nu folosesti la sarmale, toaca fideluta si pune pe fundul tavii in care vei pune sarmalele.
Impacheteaza sarmale de dimensiunea dorita, roluind cate o bila de carne in frunza de varza iar la final impinge capetele in interior, sa nu iasa compozitia.
Pe rand, asaza-le in tava, peste stratul de varza, pana ai finalizat toata compozitia.
Combina bulionul cu 250 ml. apa si adauga peste sarmale, pe toata suprafata tavii.
Adauga bucatele de slanina afumata printre sarmale, vor avea o aroma deosebita.
Pune boabele de piper si fierbe o jumatate de ora, apoi pune la cuptor pentru minim o ora.