Supa vegetariana de orz cu linte rosie
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
4portii 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 100g Orz perlat
  • 2linguri Ulei de floarea soarelui
  • 1/2lingurita Mustar seminte
  • 1lingurita Chimen seminte
  • 2buc. Ardei iute verde
  • 1buc. Dafin frunze
  • 1/2lingurita Turmericmacinat
  • 1buc. Scortisoara baton
  • 2buc. Cuisoare
  • 2catei Usturoitocati marunt
  • 1buc. Ceapamare
  • 1buc. Pastarnacbucati
  • 200g Dovleac placintartaiat bucati
  • 200g Cartofi dulcitaiati bucati
  • 1lingurita Boia dulce
  • 1lingurita Coriandru frunzemacinat
  • 250g Linte rosie
  • 2buc. Tomate (rosii)tocate
  • 1lingurita Ghimbirras
  • 1lingurita Zeama de lamaie
Etape
  1. Clateste orzul perlat in cateva ape si fierbe-l pana se inmoaie; apoi pune-l deoparte la scurs
  2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca, de preferat cu fund gros
  3. Prajeste semintele de mustar, chimen si ardeii iuti, frunza de dafin, turmeric-ul, batonul de scortisoara si cuisoarele pana cand semintele incep sa plesneasca
  4. Adauga ceapa si usturoiul si continua sa prajesti 5-6 minute pana se inmoaie
  5. Adauga pastarnacul, dovleacul si cartofii dulci si amesteca bine asigurandu-te ca legumele sunt complet acoperite cu ulei si condimente
  6. Presara boiaua si coriandrul si amesteca din nou
  7. Adauga 1,7 litri de apa, lintea, rosiile si orezul perlat scurs si asteapta sa fiarba din nou
  8. Lasa focul mai mic si asteapta sa se inmoaie legumele. Cand sunt aproape fierte adauga ghimbirul ras si zeama de lamaie