Tarta Mojito
Tarta Mojito este un desert cremos, fara coacere, cu gustul cocktailului Mojito. Este o tarta foarte racoritoare, excelenta in zilele toride.
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Ingrediente
Pentru blat, tarta Mojito:
  • 200grame Biscuiti
  • 50grame Unt 80% grasime
  • 10grame Zahar vanilat(un pliculet)
Pentru crema, tarta Mojito:
  • 230grame Branza crema vaci(fina)
  • 2buc Limete
  • 130grame Zahar pudra
  • 10grame Gelatina
  • 175grame Frisca lichida
  • 5ml Romalb (in lipsa romului, votca sau chiar palinca si esenta de rom)
Pentru decorat, tarta Mojito:
  • 80grame Zahar
  • 20grame Apa
  • 1buc Limete
  • Menta proaspatacateva frunzulite
Etape
Pentru blat, tarta Mojito:
  1. Topeste untul intr-un ibric pe foc sau cateva secunde la cuptorul cu microunde. Trebuie sa fie lichid dar sa nu fiarba.
  2. Marunteste bine biscuitii cu un cutit sau la robot.
  3. Adauga untul topit peste biscuitii maruntiti, zaharul vanilat si amesteca bine, pana cand se formeaza un aluat.
  4. Pune biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si tapeteaza fundul acesteia cu blatul de biscuiti.
  5. Pune la rece pana cand prepari crema.
Pentru crema, tarta Mojito:
  1. Amesteca crema de branza cu sucul si coaja rasa de limeta, zaharul pudra si romul.
  2. Prepara gelatina conform instructiunilor de pe plic, apoi adauga in compozitia de branza.
  3. Bate frisca si incorporeaza si pe aceasta in compozitia de branza.
  4. Pune crema astfel obtinuta in forma, peste blatul de biscuiti.
  5. Pune la frigider pentru minim 2 ore sau pana cand crema este ferma.
Pentru decorat, tarta Mojito:
  1. Pentru decorat tarta poti pune feliute subtiri de limeta si acoperite cu gelatina, apoi cateva frunzulite de menta. Avantajul este ca feliile de menta isi pastreaza culoarea de un verde intens, insa sunt acrisoare. Daca iti plac deserturile mai putin dulci in general, ar putea fi o varianta buna.
  2. A doua varianta este astfel: intr-o craticioara cu gura larga pune zaharul si apa. Lasa sa fiarba pana cand formeaza un sirop.
  3. Cand este bine legat, taie limeta in felii nu foarte subtiri si pune in craticioara. Lasa sa fiarba putin, pana cand devin translucide iar siropul este legat. Ia de pe foc si lasa la racit.
  4. Pune feliutele de limeta pe tarta si toarna siropul, acoperind suprafata tartei. Adauga frunzulite de menta.
  5. Racoreste-te cu o felie generoasa de tarta Mojito!