Tiramisu la pahar
Felul
Creme
Bucataria
Italiana
Tipul
Fara restrictii
Portii
Timp de preparare
3
portii
20
minute
Timp de asteptare
2
ore
Portii
Timp de preparare
3
portii
20
minute
Timp de asteptare
2
ore
Ingrediente
200
ml
Frisca lichida
2
buc.
Oua
120
grame
Zahar pudra
(5 linguri)
250
grame
Branza mascarpone
15
ml
Esenta de vanilie
50
ml
Cafea espresso
(1 cescuta)
25
grame
Zahar
(1 lingura pentru indulcit cafeaua)
15
ml
Esenta de rom
150
grame
Piscoturi de sampanie
20
grame
Cacao
neagra
Etape
Preparare:
Prepara frisca conform instructiunilor de pe cutie. Nu este necesar sa fie foarte ferma.
Bate albusurile spuma tare.
Amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi incorporeaza branza mascarpone. Adauga si esenta de vanilie.
Adauga frisca peste amestecul rezultat apoi incorporeaza si albusurile. Pune la frigider pana cand prepari cafeaua.
Prepara o cafea tare si indulceste-o cu o lingura de zahar, apoi lasa-o sa se raceasca. Dupa racire, adauga esenta de rom.
Taie piscoturile cubulete apoi scufunda-le scurt in cafea. Scutura excesul de lichid si da-le prin cacao.
Asamblare tiramisu la pahar:
Pune un strat de crema pe fundul paharului.
Adauga un strat de piscoturi.
Completeaza cu crema, cat sa le acopere.
Din nou un strat de piscoturi dispuse pe marginea paharului, apoi completeaza si locul gol din centru.
Finiseaza cu crema.
Pune deasupra un sablon apoi presara cacao cu ajutorul unei strecuratori.
Scoate sablonul apoi pune paharul la rece minim 2 ore inainte de servire.