Tiramisu la pahar
Portii Timp de preparare
3portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Portii Timp de preparare
3portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Ingrediente
  • 200ml Frisca lichida
  • 2buc. Oua
  • 120grame Zahar pudra(5 linguri)
  • 250grame Branza mascarpone
  • 15ml Esenta de vanilie
  • 50ml Cafea espresso(1 cescuta)
  • 25grame Zahar(1 lingura pentru indulcit cafeaua)
  • 15ml Esenta de rom
  • 150grame Piscoturi de sampanie
  • 20grame Cacaoneagra
Etape
Preparare:
  1. Prepara frisca conform instructiunilor de pe cutie. Nu este necesar sa fie foarte ferma.
  2. Bate albusurile spuma tare.
  3. Amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi incorporeaza branza mascarpone. Adauga si esenta de vanilie.
  4. Adauga frisca peste amestecul rezultat apoi incorporeaza si albusurile. Pune la frigider pana cand prepari cafeaua.
  5. Prepara o cafea tare si indulceste-o cu o lingura de zahar, apoi lasa-o sa se raceasca. Dupa racire, adauga esenta de rom.
  6. Taie piscoturile cubulete apoi scufunda-le scurt in cafea. Scutura excesul de lichid si da-le prin cacao.
Asamblare tiramisu la pahar:
  1. Pune un strat de crema pe fundul paharului.
  2. Adauga un strat de piscoturi.
  3. Completeaza cu crema, cat sa le acopere.
  4. Din nou un strat de piscoturi dispuse pe marginea paharului, apoi completeaza si locul gol din centru.
  5. Finiseaza cu crema.
  6. Pune deasupra un sablon apoi presara cacao cu ajutorul unei strecuratori.
  7. Scoate sablonul apoi pune paharul la rece minim 2 ore inainte de servire.