Tort de biscuiti
Tortul de biscuiti este un preparat din straturi de biscuiti, imbracate in ciocolata. Fara coacere. Cea mai simpla reteta de tort de biscuiti
Portii Timp de preparare
8portii 15minute
Timp de gatire
10minute
Portii Timp de preparare
8portii 15minute
Timp de gatire
10minute
Ingrediente
  • 150grame Unt 80% grasime
  • 300grame Ciocolata neagra cu 75% cacao
  • 2buc Galbenus de ou
  • 50grame Zahar pudra
  • 300grame Biscuiti(aprox. 20 buc, mai mari, patrati)
Etape
  1. Intr-o cratita, topeste untul, pe foc mic. Dupa topirea completa, da deoparte.
  2. Rupe ciocolata in bucati mici, pune-o in craticioara peste untul topit si amesteca pana cand se topeste ciocolata complet.
  3. Pune galbenusurile intr-un bol si amesteca-le cu zaharul pudra pana cand rezulta o crema.
  4. Adauga crema de galbenusuri peste ciocolata care este inca calduta si amesteca bine.
  5. Pregateste o forma de chec, tapetand-o in interior cu folie alimentara. Imbraca si peretii formei cu folie, nu doar baza acesteia. Folia trebuie sa fie cat de bine intinsa se poate, altfel pliurile acesteia se vor imprima in preparatul final.
  6. Pune un strat mai gros de ciocolata in forma, pe toata suprafata acesteia.
  7. Adauga peste stratul de ciocolata un strat de biscuiti, asezati unul langa altul, cu mici spatii intre ei. Daca este necesar, taie biscuitii care nu incap, pe jumatate. Lasa putin spatiu si intre biscuiti si pereti, ca sa poata patrunde ciocolata, astfel cand vei rasturna tortul de biscuiti, sa fie imbracat complet in ciocolata.
  8. Pune un nou strat de ciocolata-biscuiti si tot asa. Pentru o forma de 1 1/2 L, sunt in total cam 4 straturi de biscuiti.
  9. Pune si ultimul strat care va fi de ciocolata.
  10. Acopera vasul cu folie alimentara si pune la frigider pana la racirea completa si pana cand se incheaga ciocolata din tortul de biscuiti.
  11. Scoate tortul de biscuiti din forma, elimina cu grija folia alimentara si pune-l pe platoul de servire, cu partea de jos in sus, invers fata de cum era in forma.
  12. Inainte de servirea tortului de biscuiti, ideal este sa il scoti cu jumatate de ora mai devreme din frigider pentru a se taia in felii frumoase.