Tort Dukan de ciocolata
Portii Timp de preparare
8portii 1ora
Timp de gatire
25minute
Portii Timp de preparare
8portii 1ora
Timp de gatire
25minute
Ingrediente
Pentru blat:
  • 4buc. Oua(mari)
  • 4linguri Indulcitor Clio pudra
  • 8linguri Tarate de ovaz
  • 1lingura Amidon de porumb
  • 2lingurite Cacao degresata
  • 1pliculet Praf de copt
Pentru crema:
  • 350grame Branza crema degresata
  • 200grame Iaurt degresat
  • 5lingurite Cacao degresata
  • 2lingurite Cafea solubila
  • 6linguri Indulcitor Clio lichid
Pentru insiropat:
  • 250ml Coca cola zero
Pentru glazura/decor:
  • 2linguri Iaurt degresat
  • 2linguri Branza crema degresata
  • 1lingurita Indulcitor Clio lichid
  • 1/2lingurita Cacao degresatapentru presarat
Etape
Pentru blat:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si pregateste o forma pentru tort, cu hartie pergament.
  2. Separa albusul de galbenus si bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul (cand adaugi indulcitorul pune-l o singura data pe tot, nu treptat, pentru ca se mai lasa compozitia).
  3. Adauga galbenusurile si amesteca usor.
  4. Combina intr-un bol taratele, amidonul, cacao, praful de copt si adauga-le peste ouale batute, amestecand usor cu o spatula.
  5. Pune compozitia in forma de tort si pune la cuptor pentru 25 minute.
Pentru crema:
  1. Amesteca toate ingredientele: crema de branza, iaurtul, cacao, cafeaua si indulcitorul cu mixerul. Incorporeaza cacao cu o lingura, nu pune mixerul direct pentru ca se va imprastia pe pereti :) . Daca ai o branza mai granulata, mixeaza in robotul de bucatarie cu lama rotativa si va deveni fina.
Asamblare tort:
  1. Taie in doua blatul de tort racit si insiropeaza fiecare felie de blat cu cola zero. Daca ti-a iesit un blat mai inalt, taie-l in trei.
  2. Partea de sus a blatului asaz-o pe un platou si adauga 1/3 din crema, pe toata suprafata acesteia.
  3. Adauga cea de-a doua felie insiropata si imbraca tot tortul in crema, niveland usor cu un cutit lat sau o spatula.
Pentru glazura/decor:
  1. Amesteca bine iaurtul, branza si indulcitorul, cu mixerul. Consistenta nu trebuie sa fie prea lichida pentru ca se va scurge pe toata suprafata tortului. Daca este prea lichida, mai adauga branza si amesteca din nou.
  2. Pune „glazura” deasupra tortului, pana la margine, tragand usor din loc in loc din compozitie cu spatula, pentru a se prelinge.
  3. Pune cacao intr-o strecuratoare fina si presara usor deasupra tortului. Lasa cateva secunde sa se absoarba si cu ajutorul unei scobitori amesteca usor cacao presarata, in zigzag.
  4. Admira ce opera de arta a iesit! :)