Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma pentru tort cu pereti detasabili.
Amesteca cu un tel ouale cu dovleacul, adauga indulcitorul si esentele, apoi taratele. Se poate si fara dovleac insa va avea o alta consistenta, mai uscata.
Pune compozitia in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa coacere, lasa-l la racit in forma de copt.
Pentru crema
Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Amesteca iaurtul cu branza, esenta, indulcitorul si zeama de la 2 limete (cea de a treia limeta ramane pentru ornat).
Adauga gelatina in crema, amesteca si pune compozitia peste blatul racit, in forma. Nu iti face griji ca trebuie sa lucrezi rapid cu crema care are gelatina incorporata pentru ca dureaza suficient de mult pana cand se va intari.
Pentru ornat
Scoate tortul din forma si cu atentie indeparteaza hartia de copt. Taie felii foarte subtiri din limeta ramasa apoi fa o crestatura fiecarei felii pana la jumatate si adauga-le peste tort usor rasucite.
Pune-l la frigider pana cand se incheaga (in functie de gelatina folosita, poate sa dureze mai multe ore).