Tort Dukan de iaurt si limete
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 1-4ore
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 1-4ore
Ingrediente
Pentru blat
  • 2buc. Oua
  • 4linguri Dovleac placintarfiert si taiat cubulete
  • 1lingura Esenta fructe de padure
  • 2picaturi Esenta de menta
  • 8linguri Tarate de ovaz
  • dupa gust Indulcitor Clio lichid
Pentru crema
  • 900grame Iaurt degresat
  • 250grame Branza crema degresata
  • 3buc. Limete(lamaie verde)
  • 1lingurita Esenta de rom
  • 30grame Gelatina(2 plicuri)
  • dupa gust Indulcitor Clio lichid
Etape
Pentru blat
  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma pentru tort cu pereti detasabili.
  2. Amesteca cu un tel ouale cu dovleacul, adauga indulcitorul si esentele, apoi taratele. Se poate si fara dovleac insa va avea o alta consistenta, mai uscata.
  3. Pune compozitia in cuptorul incins pentru 40 minute. Dupa coacere, lasa-l la racit in forma de copt.
Pentru crema
  1. Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic.
  2. Amesteca iaurtul cu branza, esenta, indulcitorul si zeama de la 2 limete (cea de a treia limeta ramane pentru ornat).
  3. Adauga gelatina in crema, amesteca si pune compozitia peste blatul racit, in forma. Nu iti face griji ca trebuie sa lucrezi rapid cu crema care are gelatina incorporata pentru ca dureaza suficient de mult pana cand se va intari.
Pentru ornat
  1. Scoate tortul din forma si cu atentie indeparteaza hartia de copt. Taie felii foarte subtiri din limeta ramasa apoi fa o crestatura fiecarei felii pana la jumatate si adauga-le peste tort usor rasucite.
  2. Pune-l la frigider pana cand se incheaga (in functie de gelatina folosita, poate sa dureze mai multe ore).