Varza murata calita
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
3ore
Portii Timp de preparare
6portii 15minute
Timp de gatire
3ore
Ingrediente
  • 2kg Varza murata(2 verze)
  • 200grame Grasime de pasare
  • 5grame Ienibahar boabe
  • 200ml. Bulion de ardei
  • 1legatura Marar
  • 5buc. Foi de dafin
Etape
  1. Pune varza la desarat in apa calda. Schimba-i apa de 3-4 ori.
  2. Scurge de apa cat poti de bine, elimina cotoarele apoi taie fideluta.
  3. Taie grasimea de pasare in bucatele cat mai mici si pune-o intr-o cratita incinsa.
  4. Amesteca des si las-o pe foc pana cand se topeste grasimea. Cand bucatile devin usor maronii la culoare, adauga boabele de ienibahar si foile de dafin.
  5. Continua cu topirea grasimii pana cand bucatile raman foarte mici, ca niste jumari, inchise la culoare.
  6. Abia atunci adauga varza, cate putin, amestecand, pana cand ai integrat-o pe toata.
  7. Las-o la calit, amestecand din cand in cand, pana cand devine moale si ii scade volumul.
  8. Adauga bulionul si pune la cuptor pentru doua ore, la 180 grade Celsius, amestecand la interval de 30 minute.
  9. Adauga mararul inainte de servire.
  10. Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor: