Vinete cu sos de soia
Portii Timp de preparare
3portii 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
3portii 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 300grame Carne de porc
  • 600grame Vinete(2 bucati)
  • 50grame Sos de soia(fara zahar)
  • 50grame Apa
  • 50grame Indulcitor Eritritsau dupa gust
  • 12grame Amidon de porumb2 lingurite
  • 20grame Otet din vin4 lingurite
Etape
  1. Taie carnea de porc cubulete si prajeste-le intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumenesc frumos.
  2. Curata vinetele de coaja si taie-le cuburi mai mari, apoi adauga-le peste carnea de porc si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie.
  3. Adauga sosul de soia, amesteca usor apoi adauga si apa. In general sosul de soia este foarte concentrat si de aceea va fi necesar sa il diluezi putin.
  4. Pune si indulcitorul dupa gust iar amidonul dizolva-l in 2 lingurite de apa rece. Adauga-l si pe acesta, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
  5. Adauga si otetul, mai lasa unul, doua clocote, apoi ia de pe foc si serveste.