Vinete cu sos de soia
Felul
Fel principal
Bucataria
Chinezeasca
Tipul
Dukan – croaziera (PL)
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
300
grame
Carne de porc
600
grame
Vinete
(2 bucati)
50
grame
Sos de soia
(fara zahar)
50
grame
Apa
50
grame
Indulcitor Eritrit
sau dupa gust
12
grame
Amidon de porumb
2 lingurite
20
grame
Otet din vin
4 lingurite
Etape
Taie carnea de porc cubulete si prajeste-le intr-o tigaie antiaderenta pana cand se rumenesc frumos.
Curata vinetele de coaja si taie-le cuburi mai mari, apoi adauga-le peste carnea de porc si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie.
Adauga sosul de soia, amesteca usor apoi adauga si apa. In general sosul de soia este foarte concentrat si de aceea va fi necesar sa il diluezi putin.
Pune si indulcitorul dupa gust iar amidonul dizolva-l in 2 lingurite de apa rece. Adauga-l si pe acesta, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
Adauga si otetul, mai lasa unul, doua clocote, apoi ia de pe foc si serveste.