Visinata de casa
Portii Timp de preparare
1sticla 20minute
Portii Timp de preparare
1sticla 20minute
Ingrediente
  • 650grame Visine
  • 260grame Zahar
  • 160ml Alcool alimentar rafinat 96%
Etape
  1. Rupe coditele la visine si spala-le bine. Visinele trebuie sa fie bine coapte, intregi, fara stricaciuni sau vatamate. Nu se scot samburii.
  2. Spala foarte bine sticlele in care vei face visinata. Capacele acestora trebuie sa se inchida bine si sa nu fie deteriorate.
  3. Cantareste cantitatea de visine si zahar aferenta fiecarei sticle si asaza in fiecare sticla un strat de visine, unul de zahar si tot astfel, pana la finalizarea cantitatii cantarite.
  4. Dupa umplerea tuturor sticlelor, pune capacele dar fara a le strange ermetic. Din propria experienta, spun si insist ca este bine sa le lasi putin aer, altfel visinata se va revolta si se va urca pe pereti, la propriu.
  5. Depoziteaza cateva zile sticlele la soare sau la o temperatura ambianta, dar nu la rece. In acest timp, agita usor sticlele ca sa se aseze visinele.
  6. Cand visinele si-au lasat zeama iar zaharul s-a topit, adauga alcoolul, masurat pentru fiecare sticla in parte. Capacele stranse foarte putin, nu ermetic.
  7. Lasa din nou sticlele la soare sau la temperatura camerei, cateva saptamani si apoi va fi gata de servire.