Fierbe ouale de prepelita tari sau moi, conform retetei preferate, dupa cum vrei sa le consumi ulterior (de exemplu eu le prefer moi si le-am fiert 2 minute si jumatate dar le-am pus in apa dupa ce a inceput sa clocoteasca).
Dupa fierbere pune in apa rece pentru a intrerupe fierberea.
Curata ouale de coaja.
Taie rosiile pe jumatate (partea cu codita se poate folosi si ea).
Goleste continutul rosiei.
Infige un ou pe un bat de frigaruie apoi un capacel de rosie si uneste-le, asa incat sa para o palarioara. Pentru partea care a avut codita, potriveste in asa fel incat batul de frigaruie sa strapunga exact partea respectiva.
Pe acelasi bat repeta procedura cu alt ou. Continua cu alte bete pana la finalizarea oualor.
Pe palaria din rosie pune punctulete mai mici sau mai mari de branza cu varful unui bat de frigaruie sau chiar cu un aparat de ornat cu duza subtire.
Pune cate o frunzulita de marar pe fiecare ou, infigandu-l in palarioara.