Briose cu coacaze rosii
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
12bucati 5minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 230grame Faina de grau(2 cesti)
  • 200grame Zahar(1 ceasca si jumatate)
  • 5grame Praf de copt(jumatate de pliculet)
  • 2buc. Oua
  • 50ml Ulei de floarea soarelui(un sfert de ceasca)
  • 200ml Lapte dulce(1 ceasca)
  • 5grame Coaja rasa de portocala(de la o portocala)
  • 1lingura Esenta de portocale
  • 75grame Coacaze rosii(congelate)
Etape
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Intr-un bol incapator, amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul.
  3. Adauga restul ingredientelor dar fara coacaze (ouale, uleiul, laptele, coaja rasa de portocala si esenta de portocale) apoi amesteca totul cu ajutorul unui tel.
  4. Pune compozitia in forme de briose, dar nu foarte pline. Nu este necesar sa tapetezi formele pentru ca briosele au ulei in compozitie.
  5. In fiecare cupa de briosa adauga cateva coacaze fara sa le decongelezi si impinge-le in interiorul compozitiei cu o furculita. In cazul in care coacazele sunt lipite intre ele si nu este chip sa le dezlipesti, pune-le sub jet de apa rece.
  6. Deasupra fiecarei briose adauga trei-patru coacaze, pentru decor.
  7. Pune la copt, pentru 30 minute.
  8. Se pot servi atat calde cat si reci.