Chec aperitiv cu ciuperci
Reteta de chec aperitiv cu ciuperci este o varianta simpla de a obtine un aperitiv, gustare sau chiar o garnitura gustoasa si fara carbohidrati.
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 30grame Ceapa
  • 2linguri Ulei de masline
  • 300grame Ciuperci din conserva
  • 3buc. Oua
  • 150grame Branza Cedar
  • 10buc. Maslinenegre, mari, fara samburi (sau echivalentul in rondele)
  • 1/2legatura Mararproaspat
  • 1/2legatura Patrunjelproaspat
  • 1gram Cimbru uscat(dupa gust)
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf)
  • 1gram Piper negrumacinat (un praf)
Etape
  1. Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, in uleiul de masline, pana cand devine translucida.
  2. Intre timp, spala si scurge ciupercile, adauga-le in tigaie peste ceapa si gateste-le 2-3 minute apoi pune deoparte.
  3. Separa albusurile de galbenusuri iar albusurile bate-le spuma.
  4. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
  5. Rade branza (dar opreste putina pentru topping) si amesteca cu galbenusurile, mararul si patrunjelul taiat marunt, cimbru, sare si piper.
  6. Taie maslinele mai mici daca nu sunt deja rondele si adauga-le si pe acestea.
  7. Incorporeaza albusurile spuma in compozitie si pune totul intr-o tava antiaderenta pentru cuptor.
  8. Pune la cuptor pentru 20 minute.
  9. Scoate tava si presara restul de branza rasa, apoi mai lasa in cuptor 5 minute, pentru gratinare.
  10. Serveste calda sau rece.