Chec aperitiv cu ciuperci
Reteta de chec aperitiv cu ciuperci este o varianta simpla de a obtine un aperitiv, gustare sau chiar o garnitura gustoasa si fara carbohidrati.
Felul
Aperitive
Bucataria
Occidentala
Tipul
Ketogenice
,
Simple
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
30
minute
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
30
minute
Ingrediente
30
grame
Ceapa
2
linguri
Ulei de masline
300
grame
Ciuperci din conserva
3
buc.
Oua
150
grame
Branza Cedar
10
buc.
Masline
negre, mari, fara samburi (sau echivalentul in rondele)
1/2
legatura
Marar
proaspat
1/2
legatura
Patrunjel
proaspat
1
gram
Cimbru uscat
(dupa gust)
1
gram
Sare de bucatarie
(un praf)
1
gram
Piper negru
macinat (un praf)
Etape
Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, in uleiul de masline, pana cand devine translucida.
Intre timp, spala si scurge ciupercile, adauga-le in tigaie peste ceapa si gateste-le 2-3 minute apoi pune deoparte.
Separa albusurile de galbenusuri iar albusurile bate-le spuma.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Rade branza (dar opreste putina pentru topping) si amesteca cu galbenusurile, mararul si patrunjelul taiat marunt, cimbru, sare si piper.
Taie maslinele mai mici daca nu sunt deja rondele si adauga-le si pe acestea.
Incorporeaza albusurile spuma in compozitie si pune totul intr-o tava antiaderenta pentru cuptor.
Pune la cuptor pentru 20 minute.
Scoate tava si presara restul de branza rasa, apoi mai lasa in cuptor 5 minute, pentru gratinare.
Serveste calda sau rece.