Ciocolata Dukan la pahar
Portii Timp de preparare
1-2portii 5-10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
2-3minute 1ora
Portii Timp de preparare
1-2portii 5-10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
2-3minute 1ora
Ingrediente
  • 3buc. Galbenus de ou
  • 1/4lingurita Amidon de porumb
  • 225ml Lapte dulce 0,1% grasime
  • 1lingurita Cacao degresata
  • 1lingurita Indulcitor Clio lichidsau dupa gust
Etape
  1. Amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul pana cand se amesteca complet.
  2. Toarna laptele intr-un ibric, adauga cacao si pune la incalzit la foc mic. Nu trebuie sa fiarba. Poti verifica asa: cand temperatura laptelui este fierbinte pentru deget, ia de pe foc, altfel se branzeste compozitia.
  3. Adauga laptele incalzit peste galbenusuri si amesteca usor, nu cu mixerul (cum am facut eu!) pentru ca se spumeaza si vrei o textura fina.
  4. Pune amestecul pe foc mic pana cand oservi tendinta de ingrosare. Cand incepe sa se lipeasca de spatula, ia imediat de foc. Acesta este un punct critic, daca nu iei la timp, se strica crema. Daca ti se pare ca ar mai fi nevoie de putin amidon, mai adauga un varf de lingurita insa dizolva-l mai intai intr-o lingurita de apa rece.
  5. Adauga indulcitorul si amesteca.
  6. Toarna compozitia in pahare cu picior si depoziteaza la frigider.
  7. Cand s-a racit, ii poti pune deasupra un strat de iaurt amestecat cu 1 lingurita de indulcitor si aroma preferata sau doar o lingurita de iaurt si cu o scobitoare realizeaza un model dupa imaginatie.