Cotlet de porc glazurat
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Ingrediente
Pentru cotlet:
  • 500g Cotlet de porcdezosat
  • 6catei Usturoiintregi
Glazura:
  • 1ceasca Apa
  • 2linguri Bulion de tomate
  • 1lingura Suc de portocale
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 1lingura Zahar
  • 1lingura Otet din vin
Mirodenii:
  • 1lingurita Cimbru uscat
  • 1lingurita Rozmarin
  • 1lingurita Chili pudra
  • 20boabe Piper negru
Pentru decor
  • 1crenguta Cimbru uscat
  • 1crengta Rozmarin
Etape
Glazura:
  1. Amesteca bine apa, bulionul, sucul de portocale, sarea, zaharul si otetul intr-un castron impreuna cu mirodeniile
Cotletul:
  1. Incalzeste cuptorul la 220 de grade celsius
  2. Clateste cotletul si apoi usuca-l cu un servet
  3. Cresteaza-l la distante egale si infige cateii de usturoi in crestaturi
  4. Pune cotletul intr-o tava de copt de marime potrivita si acopera-l uniform cu glazura
  5. Coace cotletul la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos
  6. Scoate cotletul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l sa se „odihneasca” cel putin 5 minute
  7. Asaza cotletul pe o tava sau o farfurie mare, asezoneaza cu crengutele de cimbru si rozmarin si serveste-l alaturi de un vin alb, sec ;-)