Cotlet de porc glazurat
Felul
Fel principal
Bucataria
Mediteraneana
Tipul
Fara restrictii
,
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
Timp de asteptare
30
minute
5
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
10
minute
Timp de gatire
Timp de asteptare
30
minute
5
minute
Ingrediente
Pentru cotlet:
500
g
Cotlet de porc
dezosat
6
catei
Usturoi
intregi
Glazura:
1
ceasca
Apa
2
linguri
Bulion de tomate
1
lingura
Suc de portocale
dupa gust
Sare de bucatarie
1
lingura
Zahar
1
lingura
Otet din vin
Mirodenii:
1
lingurita
Cimbru uscat
1
lingurita
Rozmarin
1
lingurita
Chili pudra
20
boabe
Piper negru
Pentru decor
1
crenguta
Cimbru uscat
1
crengta
Rozmarin
Etape
Glazura:
Amesteca bine apa, bulionul, sucul de portocale, sarea, zaharul si otetul intr-un castron impreuna cu mirodeniile
Cotletul:
Incalzeste cuptorul la 220 de grade celsius
Clateste cotletul si apoi usuca-l cu un servet
Cresteaza-l la distante egale si infige cateii de usturoi in crestaturi
Pune cotletul intr-o tava de copt de marime potrivita si acopera-l uniform cu glazura
Coace cotletul la cuptor 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos
Scoate cotletul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l sa se „odihneasca” cel putin 5 minute
Asaza cotletul pe o tava sau o farfurie mare, asezoneaza cu crengutele de cimbru si rozmarin si serveste-l alaturi de un vin alb, sec ;-)