Dulceata de dovleac Dukan
Portii Timp de preparare
10borcane 30minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
10borcane 30minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 3kg Dovleac placintartaiat cubulete
  • 1L Aparece
  • dupa gust Indulcitor Clio lichid
  • 1buc. Scortisoara baton
  • 1lingura Ghimbirpraf
  • 25ml Esenta de vanilie(1 sticluta)
  • 25ml Esenta de portocale(1 sticluta)
  • 8grame Sare de lamaie(1 plic) optional
  • 2plicuri Gelfix Dr. Oetker
Etape
  1. Curata dovleacul si taie-l in cubulete mici.
  2. Lasa-l la macerat o ora cu indulcitor.
  3. Pune la fiert cu restul ingredientelor (fara Gelfix si esentele de vanilie si portocale) pentru aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie. Sa nu fie totusi excesiv de fiert pentru ca se vor zdrobi cubuletele.
  4. Adauga Gelfix, esenta de portocale si vanilie si mai fierbe 5 minute.
  5. Pune dulceata fierbinte in borcane curate, inchide-le bine cu capace si aseaza borcanele cu gura in jos pentru 5 minute.
  6. Depoziteaza-le la indemana pentru ca le vei folosi frecvent!