Icre de fasole boabe
Portii Timp de preparare
5portii 5minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
5portii 5minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 650grame Fasole boabe(fiarta)
  • 60grame Ceapa(1 buc.)
  • 45grame Ulei de floarea soarelui(6 linguri)
  • 2linguri Zeama de lamaie
  • 3grame Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 1gram Piper negrumacinat (dupa gust)
Etape
  1. Spala fasolea in mai multe ape si pune la fiert, acoperita. Ideal este sa stea la inmuiat cateva ore inainte de fierbere, astfel va fierbe mai repede.
  2. Dupa fierbere, scurge de zeama dar pastreaza putina, poate va fi nevoie sa mai folosesti ulterior.
  3. Pune fasolea scursa in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
  4. Mixeaza pana cand se maruntesc boabele de fasole si obtii o crema granulata. Crema nu trebuie sa fie fina ca la fasolea batuta ci mai degraba seamana la textura cu icrele de peste.
  5. Daca consideri ca este necesar, ii poti adauga putina zeama in care a fiert fasolea (in cazul in care ti se pare consistenta prea ferma si oarecum innecacioasa).
  6. Completeaza gustul cu sare si zeama de lamaie daca mai este necesar si serveste pe o felie de paine prajita sau ca atare.