Lasagna Dukan cu spanac
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
60minute
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
60minute
Ingrediente
Reteta pentru umplutura:
  • 800grame Spanaccongelat, poate fi si proaspat dar in cantitate mai mare
  • 70grame Ceapa(1 buc.)
  • 1gram Sare de bucatarie(dupa gust)
  • 70grame Branza de vaci degresata
  • 1gram Busuioc uscat(o lingurita)
Reteta pentru foaie:
  • 100grame Branza de vaci degresata
  • 2buc. Oua
  • 4linguri Tarate de ovaz
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 1gram Oregano(o lingurita)
  • 1/2plic Praf de copt
Reteta pentru sos:
  • 1buc. Albus de ou
  • 30grame Branza crema degresata
  • 2linguri Lapte dulce 0,1% grasime
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf de sare)
Etape
Reteta pentru umplutura:
  1. Daca folosesti spanac proaspat, rupe coditele si spala-l bine, apoi opareste-l in apa clocotita cateva minute.
  2. Taie ceapa marunt si caleste intr-o cratita pana cand devine lucioasa.
  3. Adauga spanacul congelat si acopera cu capac sau spanacul oparit si scurs bine de apa.
  4. Amesteca cu ceapa, pune un praf de sare si caleste bine pana cand se inmoaie.
  5. Adauga branza, presara oregano si lasa un minut apoi ia de pe foc.
Reteta pentru foaie:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor.
  2. Amesteca toate ingredientele iar compozitia rezultata intinde-o in tava, in strat subtire si uniform.
  3. Pune la cuptor pentru 10 minute.
  4. Scoate din cuptor, taie foaia asa incat sa obtii 4 foi egale, apoi lasa la racit in tava.
Reteta pentru sos:
  1. Amesteca bine toate ingredientele: albus, branza, lapte, sare.
Asamblare:
  1. Ia una din cele 4 foi si asaza intr-o tava potrivita pentru cuptor.
  2. Pune peste aceasta un strat de spanac gatit, apoi un strat de sos.
  3. Continua cu o alta foaie, din nou un strat de spanac, sos si tot asa pana la finalizarea foilor si spanacului. Ultima trebuie sa fie o foaie, peste care se pune un strat de sos.
  4. Pune la cuptor timp de 30 minute la 180 grade C.
  5. Serveste calda.