800grameSpanaccongelat, poate fi si proaspat dar in cantitate mai mare
70grameCeapa(1 buc.)
1gramSare de bucatarie(dupa gust)
70grameBranza de vaci degresata
1gramBusuioc uscat(o lingurita)
Reteta pentru foaie:
100grameBranza de vaci degresata
2buc.Oua
4linguriTarate de ovaz
1gramSare de bucatarie(un praf de sare)
1gramOregano(o lingurita)
1/2plicPraf de copt
Reteta pentru sos:
1buc.Albus de ou
30grameBranza crema degresata
2linguriLapte dulce 0,1% grasime
1gramSare de bucatarie(un praf de sare)
Etape
Reteta pentru umplutura:
Daca folosesti spanac proaspat, rupe coditele si spala-l bine, apoi opareste-l in apa clocotita cateva minute.
Taie ceapa marunt si caleste intr-o cratita pana cand devine lucioasa.
Adauga spanacul congelat si acopera cu capac sau spanacul oparit si scurs bine de apa.
Amesteca cu ceapa, pune un praf de sare si caleste bine pana cand se inmoaie.
Adauga branza, presara oregano si lasa un minut apoi ia de pe foc.
Reteta pentru foaie:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru cuptor.
Amesteca toate ingredientele iar compozitia rezultata intinde-o in tava, in strat subtire si uniform.
Pune la cuptor pentru 10 minute.
Scoate din cuptor, taie foaia asa incat sa obtii 4 foi egale, apoi lasa la racit in tava.
Reteta pentru sos:
Amesteca bine toate ingredientele: albus, branza, lapte, sare.
Asamblare:
Ia una din cele 4 foi si asaza intr-o tava potrivita pentru cuptor.
Pune peste aceasta un strat de spanac gatit, apoi un strat de sos.
Continua cu o alta foaie, din nou un strat de spanac, sos si tot asa pana la finalizarea foilor si spanacului. Ultima trebuie sa fie o foaie, peste care se pune un strat de sos.